Начало Брекзит Британският парламент гласува за оставане в митническия съюз на ЕС

Британският парламент гласува за оставане в митническия съюз на ЕСКатегория Брекзит | 2018/04/21 at 12:50 PM | 256
Коментари ->> Добави Коментар

Депутати от Консервативната партия на Тереза Мей се присъединиха към опозицията за това решение


Плановете на британския премиер Тереза Мей страната ѝ да напусне митническия съюз на ЕС претърпяха провал. Горната камара на британския парламент (Камарата на лордовете) гласува законопроектът за Брекзит да бъде променен така, че правителството в Лондон да бъде принудено да остане в митническия съюз, пише Business Insider.Решението беше подкрепено от 348 от депутатите в Камарата на лордовете и беше отхвърлено от 225. Така Мей може да бъде принудена да остави отворена възможността за продължаване на митническото сътрудничество с ЕС. Интересното при гласуването беше, че 24 депутати от Консервативната партия на Мей се присъединиха към опозиционната Лейбъристка партия, която подкрепя оставането в митническия съюз.


Мащабът на поражението на Мей, предвид огромната изборна активност сред депутатите, е застрашителен. Той предполага, че и за други аспекти на споразумението за Brexit британският премиер може да бъде бламиран по този начин.


Решението на Горната камара на британския парламент сега трябва да бъде гласувано и от Долната (Камарата на общините). Очакванията са там то също да бъде прието, тъй като и там редица депутати от Консервативната партия подкрепят опозицията в опит да принудят Мей да промени позицията си за оставането в митническия съюз на ЕС.Етикети: # # # # #

Категория Брекзит | 2018/04/21 at 12:50 PM
257 | Коментари ->> Добави Коментар
Източник : economic.bg | Снимка : Лондон ДНЕС
Абонамент за Бюлетина на Лондон ДНЕС

Ако сте харесали тази статия, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook , Twitter и Google, или да използвате нашия RSS фийд канал, за да четете винаги най-важните новини за Лондон, Великобритания и света.

Коментирай с Фейсбук

Най-четено в Лондон ДНЕС

Реклама