Британският Парламент Ще Гласува Сделката За Brexit В Сряда

      Публикувано на Sunday, 27 December , 2020      316 Прегледа     
Британският Парламент Ще Гласува Сделката За Brexit В Сряда

  • Лондон

Постоянните представители на ЕС ще бъдат информирани на Коледа за търговското споразумение след Brexit, което беше договорено с Великобритания, предава ВВС.

Главният преговарящ от името на ЕС Мишел Барние ще уведоми дипломатите за споразумението, което беше постигнато след месеци на напрегнати преговори за риболовните права и бизнес правилата.
Великобритания трябва да излезе от търговските правила на ЕС на 31 декември, една година след като официално напусна блока с 27 страни членки.

Британските депутати все още очакват да видят пълния текст на споразумението за свободна търговия преди гласуването му в парламента на 30 декември. Лейбъристите съобщиха, че това е „споразумение на кантар“, но ще го подкрепят като единствената алтернатива на излизане без сделка, което означава, че сделката трябва да получи одобрение.

Европейският парламент също трябва да ратифицира споразумението, но е малко вероятно да го направи до края на годината, така че прилагането й официално ще бъде условно дотогава.

Резюме от 34 страници на сделката беше публикувано на сайта на британското правителство. Главният преговарящ от името на Великобритания Лорд Фрост заяви, че пълният документ от около 1500 страници, включително около 1000 страници с анекси и бележки под линия, ще бъде публикуван скоро.

В коледно видео послание, публикувано в Twitter снощи, премиерът Борис Джонсън размаха проектокопие на документа.

„Днес, на Бъдни вечер, имам малък подарък за всеки, който иска да прочете нещо след коледния обяд“, заяви Джонсън.

Според него „сделката ще даде сигурност на бизнеса, пътуващите и всички инвеститори в страната ни от 1 януари. Сделка с нашите приятели и партньори в ЕС“.

По-рано на пресконференция на Downing Street след обявяването на споразумението Джонсън каза:

„Връщаме си контрола върху нашите закони и съдба“, но подчерта, че Великобритания „ще остане културно, емоционално, исторически, стратегически и геологически свързана с Европа“.

Сделката идва четири години и половина след като Великобритания  гласува за напускане на ЕС и ще определи бъдещите им отношения за десетилетия напред.

Стоките ще продължат да се търгуват без мита и квоти и ще има независим арбитраж за разрешаване на бъдещи спорове. Това ще означава големи промени за бизнеса, тъй като Великобритания и ЕС ще образуват два отделни пазара, и край на свободното движение.

Сделката обаче е голямо облекчение за много британски компании, които вече изпитват проблеми под натиска на коронавируса. Те се опасяваха от нарушения по границите и налагане на мита или данъци върху вносни стоки.


Етикети:
Категория Лондон | 2020/12/27 последна редакция в 3:00 PM
Източник : Инвестор | Снимка :
317 Прегледа
Коментари Добави КоментарБГ Медия - Медия за Българите в Лондон

Подобни публикации


Живот и Работа в Лондон - Често задавани Въпроси

Актуална и полезна информация за Българите във Великобритания. Новини за Българите в Лондон. Списък с най-често задаваните въпроси за намиране на работа във Великобритания. Полезна информация при подготовка на документи за работа и престой във Великобритания.


Редакционният екип на Лондон ДНЕС би искал да предостави на всички свои читатели от Лондон и целия свят възможността да участват активно в развитието на сайта! Ако си видял нещо интересно, забавно, скандално - просто нещо, което си заслужава да видят повече хора. Снимай го и го сподели в Лондон ДНЕС заедно с кратък текст.

Можете да се абонирате за страниците ни във Facebook , Google, или да използвате нашия RSS фийд канал, за да четете винаги най-важните новини за Лондон, Великобритания и света.


Имате информация, която искате да достигне до нашите читатели?

Изпрати статия

Спонсорирани връзки