Британското правителство е „готово да разкрие конкретни предложения“ за нова сделка с ЕС

      Публикувано на Saturday, 28 September , 2019      1805 Прегледа     
Британското правителство е „готово да разкрие конкретни предложения“ за нова сделка с ЕС


Правителството на Великобритания е готово да разкрие „конкретни предложения”, насочени към постигане на сделка за Брекзит с Европейския съюз, пише вестник London Evening Standard, като се позовава на информация на BBC.
Според информацията тези планове ще бъдат разкрити по време на конференцията на Консервативната партия следващата седмица,

което ще даде достатъчно време на торите да се подготвят преди жизненоважната среща от високо равнище на ЕС на 17 октомври.

Но министърът на Великобритания, отговарящ за Брекзит Стивън Баркли притъпи очакванията за постигане на споразумение, като отбеляза в интервю, че „все още има дълъг път“ до сделката с Брюксел.

Остава малко повече от месец до планираната дата за излизане на Великобритания от ЕС и Баркли, който се срещна с преговарящия за Брекзит от страна на ЕС Мишел Барниер по-рано, заяви, че наближава „момента на истината“ за тези преговори.

„Ще видим дали има политическа воля и от двете страни. Ние сме посветени на това да подсигурим сделка и сме посветени на това да напуснем (ЕС) на 31 октомври, но това споразумение трябва да е без предпазната клауза за ирландската граница“, заяви министърът.

„Парламентът отхвърли тази клауза вече три пъти, аз бях съвсем ясен с Мишел Барние в преговорите – клаузата трябва да изчезне“, заяви той.

„Но с достатъчно воля от двете страни, сделка може да се постигне“, добави още Баркли.

По-рано Европейската комисия излезе с изявление, че Барние е наблегнал на това, че трябва да има работещо решение за да се постигне сделка.

„Мишел Барние наблегна на това, че е от особена важност да има пълно операционно споразумение за оттегляне, за да бъде избегната „твърдата“ граница между Северна и Република Ирландия, да бъде защитен острова, както и интегритета на единния ни пазар.“, се казва в изявлението.

„ЕС остава отворен и с желание ще разгледа работещо и легално оперативно решение, което да изпълнява всички тези цели“, се казва още в него.


Етикети:
Категория Лондон | 2019/09/28 последна редакция в 9:25 AM
Източник : Фокус | Снимка : Google
1806 Прегледа
Коментари Добави КоментарБГ Медия - Медия за Българите в Лондон

Подобни публикации


Живот и Работа в Лондон - Често задавани Въпроси

Актуална и полезна информация за Българите във Великобритания. Новини за Българите в Лондон. Списък с най-често задаваните въпроси за намиране на работа във Великобритания. Полезна информация при подготовка на документи за работа и престой във Великобритания.


Редакционният екип на Лондон ДНЕС би искал да предостави на всички свои читатели от Лондон и целия свят възможността да участват активно в развитието на сайта! Ако си видял нещо интересно, забавно, скандално - просто нещо, което си заслужава да видят повече хора. Снимай го и го сподели в Лондон ДНЕС заедно с кратък текст.

Можете да се абонирате за страниците ни във Facebook , Google, или да използвате нашия RSS фийд канал, за да четете винаги най-важните новини за Лондон, Великобритания и света.


Имате информация, която искате да достигне до нашите читатели?

Изпрати статия

Спонсорирани връзки