Британското правителство потвърди плановете си за разпускане на парламента

      Публикувано на Thursday, 3 October , 2019      1541 Прегледа     
Британското правителство потвърди плановете си за разпускане на парламента


Британското правителство потвърди плановете си да разпусне парламента следващия вторник, заради речта на кралицата на 14 октомври, с  която се оповестява законодателната програма на кабинета и се започва нова парламентарна сесия.
Последният опит на премиера Борис Джонсън да разпусне парламента бе преценен като незаконен от Върховния съд на страната.

Правителството обаче трябва да приключи сегашната парламентарна сесия, за да може да се състои речта на кралицата.

Ако парламентът бъде разпуснат във вторник, това означава, че Борис Джонсън отново ще пропусне въпросите на депутати в Камарата на общините в сряда.

Откакто стана премиер Джонсън само веднъж е отговарял на въпроси в парламента.

Вчера той отново пропусна традиционната за сряда процедура, заради речта му на конгреса на торите.

В декларация от Даунинг стрийт се казва, че планираното разпускане на парламента, което трябва да бъде одобрено от кралицата, ще бъде за възможно най-краткия срок, за да се даде възможност за логистична подготовка за речта на монарха.

Въпреки че краткосрочното разпускане на парламента за речта на кралицата е обичайна процедура, опозицията вече изрази загриженост и подозрения, че Борис Джонсън се опитва да избягва въпросите в Камарата на общините.


Етикети:
Категория Лондон | 2019/10/03 последна редакция в 9:12 AM
Източник : БНР | Снимка : Google
1542 Прегледа
Коментари Добави КоментарБГ Медия - Медия за Българите в Лондон

Подобни публикации


Живот и Работа в Лондон - Често задавани Въпроси

Актуална и полезна информация за Българите във Великобритания. Новини за Българите в Лондон. Списък с най-често задаваните въпроси за намиране на работа във Великобритания. Полезна информация при подготовка на документи за работа и престой във Великобритания.


Редакционният екип на Лондон ДНЕС би искал да предостави на всички свои читатели от Лондон и целия свят възможността да участват активно в развитието на сайта! Ако си видял нещо интересно, забавно, скандално - просто нещо, което си заслужава да видят повече хора. Снимай го и го сподели в Лондон ДНЕС заедно с кратък текст.

Можете да се абонирате за страниците ни във Facebook , Google, или да използвате нашия RSS фийд канал, за да четете винаги най-важните новини за Лондон, Великобритания и света.


Имате информация, която искате да достигне до нашите читатели?

Изпрати статия

Спонсорирани връзки