Британците предпочитат оставане в ЕС, вместо твърд Брекзит

      Публикувано на Thursday, 19 July , 2018      48 Прегледа     
Британците предпочитат оставане в ЕС, вместо твърд Брекзит

  • Брекзит

Това сочи ново проучване на общественото мнение във Великобритания


Ново проучване е установило, че британската общественост би предпочела страната да остане в ЕС, отколкото да приеме твърда форма на Брекзит, каквато подкрепят консервативните поддръжници на излизането на страната от съюза. Данните са от проучване на YouGov за “Таймс”, според което 50% от британците са за оставане на страната в ЕС, 17% са за сключване на сделка и 33% към напускане без сделка.Спецификата на проучването с три възможности позволява да отпадне най-малко предпочитания вариант – този за Brexir със сделка – в първия кръг на преброяването. Така при втория тур с два възможни отговора, крайният резултат дава 55% за оставане в ЕС и 45% за напускане без сделка. (т.е. твърд Брекзит).


Идеята за тристранен референдум, предложена тази седмица от бившия министър на кабинета Джъстин Грийнинг, е сама по себе си непопулярна сред избирателите, като само 36% подкрепят предложението и 47% се противопоставят на тази идея.


Подкрепата за провеждането на втори референдум за излизане от ЕС се е покачила до 40% – най-високата стойност, отчетена от проучване на YouGov – но все пак под процента анкетирани – 42%, които се противопоставят на идеята за нов референдум, съобщава “Бизнесинсайдър“.

Припомняме, че вчера говорител на британския премиер Тереза Мей заяви, че идеята за втори референдум не се обсъжда “при никакви обстоятелства”.

Етикети:
Категория Брекзит | 2018/07/19 последна редакция в 3:30 PM
Източник : economic.bg | Снимка : Лондон ДНЕС
49 Прегледа
Коментари Добави КоментарПодобни публикации

Редакционният екип на Лондон ДНЕС би искал да предостави на всички свои читатели от Лондон и целия свят възможността да участват активно в развитието на сайта! Ако си видял нещо интересно, забавно, скандално - просто нещо, което си заслужава да видят повече хора. Снимай го и го сподели в Лондон ДНЕС заедно с кратък текст.

Можете да се абонирате за страниците ни във Facebook , Google, или да използвате нашия RSS фийд канал, за да четете винаги най-важните новини за Лондон, Великобритания и света.


Имате информация, която искате да достигне до нашите читатели?

Изпрати статия

Спонсорирани връзки