Британците прекараха пандемията пред телевизорите

      Публикувано на Thursday, 6 August , 2020      1134 Прегледа     
Британците прекараха пандемията пред телевизорите

  • Коронавирус

Британците са прекарали средно 40% от активните си часове по време на карантината, гледайки телевизия или онлайн видео, съобщава Ройтерс.

Гледаемостта на стрийминг платформите, като Netflix, Disney+ и Amazon Prime Video, пък се е повишила двукратно, показват данните на британския медиен регулатор Ofcom.
Пълнолетните британци, които в края на март бяха посъветвани от правителството да останат по домовете си, се прекарали средно по 6 часа и 25 минути на ден пред екраните, което представлява ръст от около 30% спрямо същия период на миналата година.

Изказването на премиера Борис Джонсън на 10 май, в което той обяви отпадането на част от противоепидемичните мерки, пък е било най-гледаната телевизионна продукция с аудитория от 18.7 милиона души.

На второ място е съобщението за въвеждането на карантината от 23 март с 14.6 милиона зрители.

Третото място по рейтинг е обръщението на кралица Елизабет Втора към нацията във връзка с пандемията. Изявлението и е гледано на живо от 14 милиона души.

Извън новинарските емисии обаче, британците все повече са разчитали на видеоплатформите и за развлечение. Абонатите на платените стрийминг платформи пък са се увеличили с 12 милиона в първите няколко седмици на карантината. От тях 3 милиона никога преди това не са ползвали подобни услуги, показват още данните на Ofcom.

Disney+, която стартира дейността си във Великобритания още в първия ден на карантината, успя веднага да се пребори за пазарен дял, привличайки над 16% от онлайн аудиторията до началото на месец юли.

Тя вече е третата най-гледана стрийминг платформа в страната – след Netflix (45%) и Amazon Prime Video (39%).

При традиционните телевизионни канали начело по рейтинг е държавната BBC, следвана от ITV.

През март общата им аудитория се повиши до най-високите си нива за последните шест години, но ръстът беше краткотраен.

През следващите седмици гледаемостта на телевизиите постепенно спадна, тъй като заснемането на нови сериали, спортни събития и развлекателни предавания беше спряно заради пандемията.


Етикети:
Категория Коронавирус, Лайф, Лондон | 2020/08/06 последна редакция в 7:24 AM
Източник : Профит | Снимка : Google
1135 Прегледа
Коментари Добави КоментарБГ Медия - Медия за Българите в Лондон

Подобни публикации


Живот и Работа в Лондон - Често задавани Въпроси

Актуална и полезна информация за Българите във Великобритания. Новини за Българите в Лондон. Списък с най-често задаваните въпроси за намиране на работа във Великобритания. Полезна информация при подготовка на документи за работа и престой във Великобритания.


Редакционният екип на Лондон ДНЕС би искал да предостави на всички свои читатели от Лондон и целия свят възможността да участват активно в развитието на сайта! Ако си видял нещо интересно, забавно, скандално - просто нещо, което си заслужава да видят повече хора. Снимай го и го сподели в Лондон ДНЕС заедно с кратък текст.

Можете да се абонирате за страниците ни във Facebook , Google, или да използвате нашия RSS фийд канал, за да четете винаги най-важните новини за Лондон, Великобритания и света.


Имате информация, която искате да достигне до нашите читатели?

Изпрати статия

Спонсорирани връзки