Британците се жалват, Брекзит ги засегнал в психологически план

      Публикувано на Monday, 25 March , 2019      147 Прегледа     
Британците се жалват, Брекзит ги засегнал в психологически план

  • Брекзит

Брекзит е повод за притеснения и терзания за политическа класа на Обединеното кралство, но и за поданиците на Елизабет Втора. Допитване, публикувано днес, показва, че четирима от десет британци изпитват гняв, безсилие или безпокойство с приближаването на крайния срок за излизане на страната от Европейския съюз, предаде АФП.

Четиридесет и три процента от анкетираните казват, че изпитват безсилие, 39 процента – гняв, а 17 процента – силен стрес през последните 12 месеца, показва проучването, извършено по поръчка на Дружеството за психично здраве сред 1800 британски поданици. Малко над една четвърт от анкетираните (26 процента) заявяват обаче, че не са притеснени от бъдещото излизане от ЕС въпреки риска от Брекзит без сделка. Самият Брекзит обаче не предизвиква огромен ентусиазъм у британците. Едва 9 процента от анкетираните виждат в него повод за надежда, а 3 процента – повод за радост. Само 2 процента са уверени, че процесът ще има успешен край.“От нашето допитване излиза, че политическата среда, в частност Брекзит, има въздействие върху живота на милиони хора”, казва Марк Роуланд, директор на Асоциацията за психично здраве. “Макар че някои от резултатите може да са обезпокояващи, има и добри новини – въпреки заобикалящото ги безпокойство, повечето от хората изглежда са способни да овладеят ситуацията и една четвърт от тях заявяват, че Брекзит не поражда у тях някакво по-особено вълнение”, допълни Роуланд. Изследването показва, че Брекзит може да е в основата на семейни разногласия. Това са споделили 19 процента от анкетираните.

“В географски план от анкетата става ясно, че колкото повече се доближаваме до Лондон, толкова повече хората са притеснени от Брекзит, въпреки че въздействието му ще бъде вероятно по-малко върху мегаполисите и околните райони”, каза Роуланд.

Повечето от жителите на Лондон гласуваха за оставане в ЕС на референдума през юни 2016 г.

Етикети:
Категория Брекзит | 2019/03/25 последна редакция в 1:14 PM
Източник : www.pik.bg | Снимка : Лондон Днес
148 Прегледа
Коментари Добави КоментарПодобни публикации

Редакционният екип на Лондон ДНЕС би искал да предостави на всички свои читатели от Лондон и целия свят възможността да участват активно в развитието на сайта! Ако си видял нещо интересно, забавно, скандално - просто нещо, което си заслужава да видят повече хора. Снимай го и го сподели в Лондон ДНЕС заедно с кратък текст.

Можете да се абонирате за страниците ни във Facebook , Google, или да използвате нашия RSS фийд канал, за да четете винаги най-важните новини за Лондон, Великобритания и света.


Имате информация, която искате да достигне до нашите читатели?

Изпрати статия

Спонсорирани връзки