Британците вече могат да ходят на работа и да спортуват навън

      Публикувано на Monday, 11 May , 2020      1455 Прегледа     
Британците вече могат да ходят на работа и да спортуват навън

  • Коронавирус

Разхлабването на мерките срещу разпространението на коронавируса във Великобритания няма да стане внезапно, а поетапно, заяви премиерът Борис Джонсън.
Той обяви снощи план за отваряне на икономиката, която беше под ограничения за почти 7 седмици, предава Ройтерс.

„Сега не е моментът просто да приключим с блокирането тази седмица“, заяви Джонсън в телевизионно обръщение. „Вместо това предприемаме първите внимателни стъпки, за да модифицираме нашите мерки.“

От понеделник тези, които не могат да работят от вкъщи – като заетите в строителството и производства, ще бъдат активно насърчавани да ходят на работа, каза той, а от сряда хората ще имат право да извършват неограничени количества упражнения на открито, стига да спазват указанията за социално дистанциране.

„Можете да седнете на слънце в местния парк, можете да шофирате до други дестинации, дори можете да спортувате, но само с членове на собственото си домакинство“, каза той.

Джонсън обяви, че нова система за предупреждение за Covid с пет нива ще управлява процеса относно това колко бързо могат да бъдат облекчени ограниченията.

Премиерът изрази надежда следващата стъпка „най-рано до 1 юни“ да бъде някои ученици в началните класове да се завърнат в училище.

Този етап ще включва и отваряне на магазини, но Джонсън предупреди, че това ще стане само ако бъде подкрепено от науката.

Следващата стъпка може да доведе до отваряне на някои хотелиерски предприятия и други обществени места – „ако цифрите го поддържат“ – но не по-рано от 1 юли.

Допълнителни подробности се очакват в ръководствата, които ще бъдат публикувани днес.

Правителствен служител каза пред BBC, че новите насоки ще изискват при среща с човек извън вашето домакинство да се спазва дистанция от два метра един от друг.

На хората също ще бъде разрешено да шофират до паркове и плажове в Англия, стига да спазват социално дистанциране, докато са там.
Въпреки това няма да има препоръка към тези, които са помолени да останат у дома поне 12 седмици.

Етикети:
Категория Коронавирус, Лондон | 2020/05/11 последна редакция в 8:46 AM
Източник : Економик | Снимка : Google
1456 Прегледа
Коментари Добави КоментарБГ Медия - Медия за Българите в Лондон

Подобни публикации


Живот и Работа в Лондон - Често задавани Въпроси

Актуална и полезна информация за Българите във Великобритания. Новини за Българите в Лондон. Списък с най-често задаваните въпроси за намиране на работа във Великобритания. Полезна информация при подготовка на документи за работа и престой във Великобритания.


Редакционният екип на Лондон ДНЕС би искал да предостави на всички свои читатели от Лондон и целия свят възможността да участват активно в развитието на сайта! Ако си видял нещо интересно, забавно, скандално - просто нещо, което си заслужава да видят повече хора. Снимай го и го сподели в Лондон ДНЕС заедно с кратък текст.

Можете да се абонирате за страниците ни във Facebook , Google, или да използвате нашия RSS фийд канал, за да четете винаги най-важните новини за Лондон, Великобритания и света.


Имате информация, която искате да достигне до нашите читатели?

Изпрати статия

Спонсорирани връзки