British Airways освобождава 350 пилоти заради пандемията

      Публикувано на Tuesday, 30 June , 2020      2874 Прегледа     
British Airways освобождава 350 пилоти заради пандемията

  • Лондон

Авиокомпанията British Airways ще съкрати 350 пилоти, а други 300 ще постави в списък за повторно наемане при необходимост.

Това се случва след постигането на споразумение след продължителни преговори между пилотния екипаж и ръководството на авиокомпанията.
Голяма част от пилотите, които ще бъдат съкратени принудително, работят на летище “Гетуик” в Лондон, се посочва в публикацията на The Sun.

Капитаните и членовете на пилотен екипаж, които попадат в списъка за потенциално повторно наемане, няма да управляват самолети и ще получават половината от заплатата си. А възнагражденията на всички останали членове на пилотен екипаж в британската авиокомпания ще бъдат намалени с 15%.

Самолетният превозвач е под натиск от синдикати и депутати от британския парламент заради плана да съкрати близо 12 хил. служители, което се равнява на 30% от целия персонал на авиокомпанията. 

Британската комисия по транспорта обвинява авиокомпанията, че използва кризата с коронавируса като извинение за масови уволнения, докато държавата изплаща заплатите на служителите на British Airways по националната програма за запазване на заетостта. Това предизвика реакция от страна на изпълнителния директор на IAG, която е собственик на British Airways, Уили Уолш, като той заяви, че компанията се бори за своето оцеляване.

Подобно на всички компании в авиационната индустрия, IAG бе силно засегната от влиянието на разпространението на коронавируса и последвалите отменени полети.

Според прогнозите загубите на авиокомпаниите в световен мащаб ще са общо на стойност 84 млрд. долара през 2020 г. 

Междувременно от ръководството на компанията предлагат споразумение за възнагражденията на стюардесите.

То предвижда стюардесите да получават 80% от сегашната си основна заплата, като по този начин да се избегне необходимостта от по-големи съкращения на работни места.


Етикети:
Категория Лондон | 2020/06/30 последна редакция в 9:52 AM
Източник : BG on Air | Снимка : Google
2875 Прегледа
Коментари Добави КоментарБГ Медия - Медия за Българите в Лондон

Подобни публикации


Живот и Работа в Лондон - Често задавани Въпроси

Актуална и полезна информация за Българите във Великобритания. Новини за Българите в Лондон. Списък с най-често задаваните въпроси за намиране на работа във Великобритания. Полезна информация при подготовка на документи за работа и престой във Великобритания.


Редакционният екип на Лондон ДНЕС би искал да предостави на всички свои читатели от Лондон и целия свят възможността да участват активно в развитието на сайта! Ако си видял нещо интересно, забавно, скандално - просто нещо, което си заслужава да видят повече хора. Снимай го и го сподели в Лондон ДНЕС заедно с кратък текст.

Можете да се абонирате за страниците ни във Facebook , Google, или да използвате нашия RSS фийд канал, за да четете винаги най-важните новини за Лондон, Великобритания и света.


Имате информация, която искате да достигне до нашите читатели?

Изпрати статия

Спонсорирани връзки