British Airways продава на търг произведения на изкуството

      Публикувано на Tuesday, 16 June , 2020      1730 Прегледа     
British Airways продава на търг произведения на изкуството

  • Лондон

Водещият британски авиопревозвач Бритиш еъруейз (British Airways) е принуден да изложи на търг свои произведения от известни майстори,
за да събере необходимите му средства, за да оцелее в пандемията, предаде БТА като се позова на ТАСС.

Сред произведенията, които в момента се оценяват от аукционна къща “Сотбис”, са творби на художници като Деймиън Хърст, Питър Дойг, Крис Офили, Трейси Емин, както и скулптура на Аниш Капур, информира в. “Ивнинг стандард”.

На търга ще бъдат предложени поне десетина известни платна, стойността на някои от които превишава 1 млн. бр. лири (1,27 млн. долара).

До неотдавна те украсяваха представителните зали на компанията, включително на летище “Хийтроу”, както и централата й в Лондон.

В художествената колекция на Бритиш еъруейз има 1500 произведения на изкуството.

Идеята някои от най-ценните сред тях да бъдат продадени на търг според източници е била предложена от сътрудници с надежда да се съберат възможно най-много средства, необходими за оцеляването на превозвача.

Бритиш еъруейз съобщи по-рано, че възнамерява да съкрати близо 30 процента от 42 000-те си служители заради коронакризата, която срина авиосектора.

В принудителен отпуск бяха отправени 23 000 служители на компанията. Според ръководството подобни сурови мерки са жизнено важни, за да се запази платежоспособността й предвид очакванията пътническият поток да се възстанови до предкризисните равнища не по-рано от 2024 година.


Етикети:
Категория Лондон, Любопитно | 2020/06/16 последна редакция в 2:22 AM
Източник : БНР | Снимка : Google
1731 Прегледа
Коментари Добави КоментарБГ Медия - Медия за Българите в Лондон

Подобни публикации


Живот и Работа в Лондон - Често задавани Въпроси

Актуална и полезна информация за Българите във Великобритания. Новини за Българите в Лондон. Списък с най-често задаваните въпроси за намиране на работа във Великобритания. Полезна информация при подготовка на документи за работа и престой във Великобритания.


Редакционният екип на Лондон ДНЕС би искал да предостави на всички свои читатели от Лондон и целия свят възможността да участват активно в развитието на сайта! Ако си видял нещо интересно, забавно, скандално - просто нещо, което си заслужава да видят повече хора. Снимай го и го сподели в Лондон ДНЕС заедно с кратък текст.

Можете да се абонирате за страниците ни във Facebook , Google, или да използвате нашия RSS фийд канал, за да четете винаги най-важните новини за Лондон, Великобритания и света.


Имате информация, която искате да достигне до нашите читатели?

Изпрати статия

Спонсорирани връзки