Начало България БСП отпуска пари за партийна телевизия преди местните избори

БСП отпуска пари за партийна телевизия преди местните избориКатегория България | 2018/03/26 at 9:28 AM | 63
Коментари ->> Добави Коментар

На днешното си заседание Националният съвет на БСП одобри финансиране за пускането на партийна телевизия, съобщи пресцентърът на партията.

Въпросът е бил поставян от социалистите в страната многократно през годините и е сред основните им искания, съобщиха лаконично от пресцентъра на партията.По неофициална информация на Mediapool обаче е одобрено предоставянето на 2 млн. лева от партийната субисия. Все още имало спорове какво точно да е името на телевизията, не е ясно и кога тя ще тръгне, но целта е спечелването на местните избори през 2019 година.

Според източници на Клуб Z по време на заседанието журналистката и член на Националния съвет на БСП Велислава Дърева е казала, че отделената сума не би била достатъчна.

Работата по концепцията за телевизия е възложена на партийните съвети по медии и култура, както и на Изпълнителното бюро.

За телевизия на социалистите се заговори още миналата година и дори лидерът Корнелия Нинова заяви, че тя трябва да тръгне през октомври. Това обаче не се случи.

На днешното заседание Националният съвет на БСП е решил и да увеличи финансирането към местни структури, съобщиха още от партията. Това вече е било направено неколкократно още в началото на мандата на сегашното ръководство на партията. Аргументът за повечето средства е, че силата на БСП са организациите по места и те трябва да са напълно финансово обезпечени.
Освен прякото увеличение за структури, продължава да функционира и стартиралият миналата година Фонд за политически инициативи, който отпуска средства на проектен принцип на организациите, които имат добри обществени инициативи.

Още едно ново решение от днес е създаването на звено “Регионална и местна политика” в структурата на “Позитано 20”, като акцент в дейността му ще бъдат местните избори и работата с кметове, допълниха от БСП.

Категория България | 2018/03/26 at 9:28 AM
64 | Коментари ->> Добави Коментар
Източник : | Снимка :
Абонамент за Бюлетина на Лондон ДНЕС

Ако сте харесали тази статия, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook , Twitter и Google, или да използвате нашия RSS фийд канал, за да четете винаги най-важните новини за Лондон, Великобритания и света.

Коментирай с Фейсбук

Реклама