“Булгаргаз” предлага поевтиняване на газа от юли и август

      Публикувано на Tuesday, 23 June , 2020      835 Прегледа     
“Булгаргаз” предлага поевтиняване на газа от юли и август

  • Бизнес

На открито заседание в сряда Комисията за енергийно и водно регулиране ще разгледа предложението на “Булгаргаз” за цената на газа, която да важи от 1 юли.
Държавният газов доставчик предлага синьото гориво да поевтинее до 19.49 лв. за мегаватчас (без цени за достъп, пренос, акциз и ДДС), което е намаление в сравнение с действащата цена с 0.84 лв./мВтч, или с 4.13%.

От сайта на компанията е видно, че тя предлага ново поевтиняване и от началото на август. Тогава се предлага цената да спадне с 1.03% до 19.29 лв. с уточнението, че заради движението на цените на горивото на борсите окончателно предложение ще бъде внесено при регулатора на 10 юли.

И в двата случая цените няма да повлияят на тези на парното, тъй като според новите правила на комисията топлоснабдяването се коригира, когато изменението в цената на синьото гориво е над 15%, а не над 5% както беше до неотдавна.

“Капитал” отбелязва, че цените на газовия хъб TTF в Германия например са значително по-ниски (около 5 евро/мВтч) и може да се задържат на тези нива, ако ограниченията заради коронавируса в Европа продължат. Възможен е обаче и обратният сценарий.Категория Бизнес, България | 2020/06/23 последна редакция в 5:44 PM
Източник : | Снимка :
836 Прегледа
Коментари Добави КоментарБГ Медия - Медия за Българите в Лондон

Подобни публикации


Живот и Работа в Лондон - Често задавани Въпроси

Актуална и полезна информация за Българите във Великобритания. Новини за Българите в Лондон. Списък с най-често задаваните въпроси за намиране на работа във Великобритания. Полезна информация при подготовка на документи за работа и престой във Великобритания.


Редакционният екип на Лондон ДНЕС би искал да предостави на всички свои читатели от Лондон и целия свят възможността да участват активно в развитието на сайта! Ако си видял нещо интересно, забавно, скандално - просто нещо, което си заслужава да видят повече хора. Снимай го и го сподели в Лондон ДНЕС заедно с кратък текст.

Можете да се абонирате за страниците ни във Facebook , Google, или да използвате нашия RSS фийд канал, за да четете винаги най-важните новини за Лондон, Великобритания и света.


Имате информация, която искате да достигне до нашите читатели?

Изпрати статия

Спонсорирани връзки