Начало Лондон Бундесбанк: Банките да се подготвят за “твърд” Брекзит

Бундесбанк: Банките да се подготвят за “твърд” БрекзитКатегория Лондон | 2018/06/18 at 9:30 AM | 105
Коментари ->> Добави Коментар

С оглед на мудните преговори по въпроса за Брекзит,

Бундесбанк призовава европейският финансов сектор да се подготви за труден сценарий, включващ неконтролирано излизането на Великобритания от Европейския съюз.Търговските и спестовните банки трябва да се подготвят за най-лошия сценарий, т.е. за провал на преговорите за Брекзит, заяви членът на борда на директорите на Бундесбанк Андреас Домбрет в интервю за немското  списание “Фокус“. Той предупреди, че в този случай на Обединеното кралство ще бъде гледано като на трета държава за ЕС.

Поради това търговските и спестовните банки ще трябва да знаят точно какви правила да бъдат прилагани в случай на т.нар. “твърд Брекзит“, допълни Домбрет.

В същото време британските финансови институции, които имат бизнес в ЕС, ще трябва да преструктурират тази част от техния бизнес в останалите 27 страни – членки на съюза. Според Домбрет обаче, “твърдият Брекзит“ не би довел до неизчислима ситуация и е икономически управляем.

Следователно понятието “неконтролирано напускане“ на ЕС изглежда “подвеждащо“, уточни представителят на Бундесбанк. Ефектът от Брекзит върху германската икономика може да бъде определен, прогнозира членът на немската централна банка. Икономическото въздействие от Брекзит беше обсъждано оживено още преди референдума във Великобритания, но направените привидно точни оценки трябва да бъдат третирани предпазливо.

Самото излизане на Обединеното кралство от ЕС не беше неочаквано за компаниите в Германия, като настоящото икономическо представяне показва, че немската икономика е в състояние да се справи с “твърд Брекзит“, посочи в заключение Андреас Домбрет.Етикети: # # # #

Категория Лондон | 2018/06/18 at 9:30 AM
106 | Коментари ->> Добави Коментар
Източник : Дневник | Снимка : Google
Абонамент за Бюлетина на Лондон ДНЕС

Ако сте харесали тази статия, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook , Twitter и Google, или да използвате нашия RSS фийд канал, за да четете винаги най-важните новини за Лондон, Великобритания и света.

Коментирай с Фейсбук

Най-четено в Лондон ДНЕС

Реклама