Бундесбанк: Банките да се подготвят за “твърд” Брекзит

      Публикувано на Monday, 4 February , 2019      138 Прегледа     
Бундесбанк: Банките да се подготвят за “твърд” Брекзит

  • Лондон

Бундесбанк призовава европейският финансов сектор да се подготви за труден сценарий, включващ неконтролирано излизането на Великобритания от Европейския съюз.Търговските и спестовните банки трябва да се подготвят за най-лошия сценарий, т.е. за провал на преговорите за Брекзит, заяви членът на борда на директорите на Бундесбанк Андреас Домбрет в интервю за немското  списание “Фокус“. Той предупреди, че в този случай на Обединеното кралство ще бъде гледано като на трета държава за ЕС.

Поради това търговските и спестовните банки ще трябва да знаят точно какви правила да бъдат прилагани в случай на т.нар. “твърд Брекзит“, допълни Домбрет.

В същото време британските финансови институции, които имат бизнес в ЕС, ще трябва да преструктурират тази част от техния бизнес в останалите 27 страни – членки на съюза. Според Домбрет обаче, “твърдият Брекзит“ не би довел до неизчислима ситуация и е икономически управляем.

Следователно понятието “неконтролирано напускане“ на ЕС изглежда “подвеждащо“, уточни представителят на Бундесбанк. Ефектът от Брекзит върху германската икономика може да бъде определен, прогнозира членът на немската централна банка. Икономическото въздействие от Брекзит беше обсъждано оживено още преди референдума във Великобритания, но направените привидно точни оценки трябва да бъдат третирани предпазливо.

Самото излизане на Обединеното кралство от ЕС не беше неочаквано за компаниите в Германия, като настоящото икономическо представяне показва, че немската икономика е в състояние да се справи с “твърд Брекзит“, посочи в заключение Андреас Домбрет.

Етикети:
Категория Лондон | 2019/02/04 последна редакция в 12:30 PM
Източник : Дневник | Снимка : Google
139 Прегледа
Коментари Добави КоментарПодобни публикации

Редакционният екип на Лондон ДНЕС би искал да предостави на всички свои читатели от Лондон и целия свят възможността да участват активно в развитието на сайта! Ако си видял нещо интересно, забавно, скандално - просто нещо, което си заслужава да видят повече хора. Снимай го и го сподели в Лондон ДНЕС заедно с кратък текст.

Можете да се абонирате за страниците ни във Facebook , Google, или да използвате нашия RSS фийд канал, за да четете винаги най-важните новини за Лондон, Великобритания и света.


Имате информация, която искате да достигне до нашите читатели?

Изпрати статия

Спонсорирани връзки