Бундесбанк: Brexit увеличава необходимостта от банкови гиганти в ЕС

      Публикувано на Monday, 19 November , 2018      160 Прегледа     
Бундесбанк: Brexit увеличава необходимостта от банкови гиганти в ЕС

  • Брекзит

Излизането на Великобритания от Европейския съюз увеличава необходимостта от създаването на банкови гиганти в блока, които да могат да се противопоставят на тези в Лондон и Ню Йорк.На такова мнение е германската централна банка Бундесбанк.

„Колкото по-голям става рискът от „твърд“ Brexit, толкова по-усърдно трябва да се опитваме да развием глобални шампиони на континента“, заяви Йоахим Вюрмелинг, член на Изпълнителния съвет на Бундесбанк пред Bloomberg.

„Би било добре да видим сред тях германски банки и съм сигурен, че това ще стане“, допълни още той.

Десетилетие след световната финансова криза европейските банки все още търгуват само на част от оценките, които контролираха във времена на икономически бум и много от тях все още се затрудняват да преминат на следващото ниво след това на възстановяването на бизнеса си.

Deutsche Bank AG запазва позицията си на една от най-важните за световната система банки, въпреки че изпитва трудности да възстанови растежа си след поредица от неуспешни стратегии.

Вюрмелинг отказа да посочи дали ще подкрепи евентуално сливане между конкретни банки, за да се създаде един голям кредитор.

Обединението на Deutsche Bank и по-малката Commerzbank успя да спечели подкрепата на някои представители на властта в Берлин, които биха искали да видят създаването на финансов лидер, който да подкрепи износа на страната преди началото на цикъла на икономическо забавяне.

Европейските законодатели се надпреварват с времето в опит да доразвият капиталовия пазар на блока преди Brexit,

който може да доведе до ограничен достъп до Лондонските инвестиционни банки и пазарна инфраструктура.

„Ако обедините балансите на банките на Франкфурт, Париж и Дъблин заедно, то ние ще можем да се конкурираме с Ню Йорк“, заяви Вюрмелинг.

Етикети:
Категория Брекзит, Лондон | 2018/11/19 последна редакция в 12:24 PM
Източник : Инвестор | Снимка : Google
161 Прегледа
Коментари Добави КоментарПодобни публикации

Редакционният екип на Лондон ДНЕС би искал да предостави на всички свои читатели от Лондон и целия свят възможността да участват активно в развитието на сайта! Ако си видял нещо интересно, забавно, скандално - просто нещо, което си заслужава да видят повече хора. Снимай го и го сподели в Лондон ДНЕС заедно с кратък текст.

Можете да се абонирате за страниците ни във Facebook , Google, или да използвате нашия RSS фийд канал, за да четете винаги най-важните новини за Лондон, Великобритания и света.


Имате информация, която искате да достигне до нашите читатели?

Изпрати статия

Спонсорирани връзки