C’est la vie

      Публикувано на Saturday, 30 September , 2017      2105 Прегледа     
C’est la vie


Янко Христов

Шанс Елизе, Айфеловата кула, Триумфалната арка, Френската Ривиера, неповторимата атмосфера витаеща във въздуха и високият стандарт на живот са само част от нещата, за които човек би завидял на французите. Нововъведеният закон за работното време е поредната причина човек да има желание да живее и работи във Франция.
Когато часовникът удари 18:00, работният ден приключва. Новият закон гласи, че работещите имат пълното право да не отговарят на обажданията на своите шефове или на емайли, които са свързани с работа. Те дори имат право да изискват компенсация, ако това се случи. Всичко това в допълнение с тридесет и пет часовата работна седмица и високите заплати прави Франция една от държавите, които предлагат най-добри условия на данъкоплатците.

Но защо се обръща толкова внимание на този закон? Какво влияние ще окаже той върху работещите? В забързания свят, в който живеем днес, приемането на такъв закон е прецедент. В повечето страни акцентът на този тип закони пада върху благоразвитието на бизнеса. Противно на повечето страни обаче, Франция отново показва, че е социална страна, чийто приоритет е благосъстоянието на данъкоплатците.

От професионална гледна точка, този закон ще увеличи продуктивността на работниците, тъй като те ще трябва да изпълняват същите задачи за по-малък период от време от техните колеги в различни страни.

Франция се нарежда на 20-то място в класацията на списание „Форбс“ за държави с най-щастливи жители,а с приемането на закона, тя ще има възможността да се изкачи нагоре в подреждането. Французите ще имат повече време да се наслаждават на времето със семейство и приятели без да бъдат обезпокоявани, а както те обичат да казват „C’est la vie”.


Етикети:
Категория BG Лондон | 2017/09/30 последна редакция в 6:00 AM
Източник : | Снимка :
2106 Прегледа
Коментари Добави КоментарБГ Медия - Медия за Българите в Лондон

Подобни публикации


Живот и Работа в Лондон - Често задавани Въпроси

Актуална и полезна информация за Българите във Великобритания. Новини за Българите в Лондон. Списък с най-често задаваните въпроси за намиране на работа във Великобритания. Полезна информация при подготовка на документи за работа и престой във Великобритания.


Редакционният екип на Лондон ДНЕС би искал да предостави на всички свои читатели от Лондон и целия свят възможността да участват активно в развитието на сайта! Ако си видял нещо интересно, забавно, скандално - просто нещо, което си заслужава да видят повече хора. Снимай го и го сподели в Лондон ДНЕС заедно с кратък текст.

Можете да се абонирате за страниците ни във Facebook , Google, или да използвате нашия RSS фийд канал, за да четете винаги най-важните новини за Лондон, Великобритания и света.


Имате информация, която искате да достигне до нашите читатели?

Изпрати статия

Спонсорирани връзки