Начало BG Лондон C’est la vie

C’est la vieКатегория BG Лондон | 2017/09/30 at 6:00 AM | 149
Коментари ->> Добави Коментар
Янко Христов

Шанс Елизе, Айфеловата кула, Триумфалната арка, Френската Ривиера, неповторимата атмосфера витаеща във въздуха и високият стандарт на живот са само част от нещата, за които човек би завидял на французите. Нововъведеният закон за работното време е поредната причина човек да има желание да живее и работи във Франция.Когато часовникът удари 18:00, работният ден приключва. Новият закон гласи, че работещите имат пълното право да не отговарят на обажданията на своите шефове или на емайли, които са свързани с работа. Те дори имат право да изискват компенсация, ако това се случи. Всичко това в допълнение с тридесет и пет часовата работна седмица и високите заплати прави Франция една от държавите, които предлагат най-добри условия на данъкоплатците.

Но защо се обръща толкова внимание на този закон? Какво влияние ще окаже той върху работещите? В забързания свят, в който живеем днес, приемането на такъв закон е прецедент. В повечето страни акцентът на този тип закони пада върху благоразвитието на бизнеса. Противно на повечето страни обаче, Франция отново показва, че е социална страна, чийто приоритет е благосъстоянието на данъкоплатците.

От професионална гледна точка, този закон ще увеличи продуктивността на работниците, тъй като те ще трябва да изпълняват същите задачи за по-малък период от време от техните колеги в различни страни.

Франция се нарежда на 20-то място в класацията на списание „Форбс“ за държави с най-щастливи жители,а с приемането на закона, тя ще има възможността да се изкачи нагоре в подреждането. Французите ще имат повече време да се наслаждават на времето със семейство и приятели без да бъдат обезпокоявани, а както те обичат да казват „C’est la vie”.Етикети: # # # # # #

Категория BG Лондон | 2017/09/30 at 6:00 AM
150 | Коментари ->> Добави Коментар
Източник : | Снимка :
Абонамент за Бюлетина на Лондон ДНЕС

Ако сте харесали тази статия, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook , Twitter и Google, или да използвате нашия RSS фийд канал, за да четете винаги най-важните новини за Лондон, Великобритания и света.

Коментирай с Фейсбук

Най-четено в Лондон ДНЕС

Реклама