Car-boot’s

      Публикувано на Thursday, 18 April , 2019      5001 Прегледа     
Car-boot’s

  • BG Лондон

В почти всички държави по света се организират пазари за продажба на стоки втора ръка.

Във Великобритания този пазар носи името Car-boot sale и там хората излагат по капаците на колите си или на маси до тях вещи, които вече няма използват, но са в добро състояние. Понеже през зимния сезон няма как да са открито има специални зали, в който се излагат стоките за продан.
След посещение на този пазар ще имате възможност да си закупите вещи, които са ви нужни на ниска цена.

Главната цел на Car-boot sale е хората да продадат вещите, които не са им нужни, а вие да си закупите каквото ви трябва на много по- ниска цена. По този начин и двете страни остават удовлетворени. По- големият процент от хората, които продават стоки са частни лица, но все пак има вероятност да се срещнат и търговци.

Провеждат се и разпродажби на закрито един път в месеца в повече градове от страната, но трябва да проверите в Интернет за по- подробна информация. Ако пазарът например има възможност да се организира на открито е целогодишен.

Някои от пазарите, които можете да посетите и разгледате в Лондон са:

1. Wimbledon car-boot sale– за да посетите този пазар е нужно да заплатите такса от 2 пенса, ако отидете сутринта, а по обяд таксата е 50 пенса. Той се организира 3 дни в седмицата на стадиона и има около 2000 човека, които разпродават ненужни за тях стоки. Ще имате възможността да разглеждате дрехи, покъщнина, антики, а дори и редки бижута. Точният адрес на пазара е Wimbledon Stadium, Plough Lane, London, SW17 0BL.

2. Battersea car-boot salе– тук таксата, която трябва да заплатите за посещение е 3 паунда до 13:30 часа, а след това заплащате 50 пенса. Този пазар не се слави с най- евтина стока, но тук можете да намерите доста добра и запазена техника. Адресът на който се организира пазара е Battersea Park School, Battersea Park Road, London, SW11 5AP.

3. Capital car-boot sale– това е може би най- предпочитания пазар от хората. За да го посетите трябва да заплатите такса от 5 паунда до 13:00 часа, а след това таксата е 1 паунд. Можете да намерите пазара на адрес Pimlico Academy, (Chichester St entrance), London, SW1V 3AT.

4. Holloway car-boot sale- тук нямате такса за посещение. Самият пазар е разположен между колеж и университет и това го прави много предпочитан от студентите. Тук много често се правят отстъпки на купувачите от максимално 20%, но и без това намаление можете да откриете всичко, което ви е нужно на ниски цени. Адресът, на който ще намерите пазара е Holloway Road, opposite Odeon Cinema, London, N7 6LJ.

5. Hounslow West car-boot sale– тук също нямате такса за вход и можете да откриете най- вече дрехи втора ръка, които са доста запазени. Адресът на пазара е Hounslow West Station Car Park, Bath Road, London, TW3 3DH.

6. Nags Head car-boot sale– за да посетите и този пазар не е нужно да заплащате такса, а на него ще имате възможност да разгледате и закупите антики и старинни ценни предмети. Адресът е 22 Seven Sisters Road, London, N7 6AG.

7. Rotherhithe car-boot sale– пазарът се организира събота и неделя, като в събота няма такса за посещение, но в неделя до 13: часа тя е 1 паунд, а след това 50 пенса. На този пазар ще можете да си закупите ръчно изработени вещи- фигури, кожени якета и други. Адресът , на който да намерите пазара е Fisher Football Club, Salter Road, London, SE16 5HL.

8. Shepperton car-boot sale– тук таксата до обяд е 3 паунда, а след това отново 50 пенса. Това е може би мястото, с което трябва да започнете независимо дали ще купувате или продавате стоки. Адресът му е New Road, London, TW17 0QQ.

9. St Augustine’s School, Kilburn Park Road, London, NW6 5SN

10. St Mary’s Church of England Primary School, Quex Road, London, NW6 4PG

11. Princess May School, Princess May Road, London, N16 8DF

В случай, че и вие решите да разпродадете ненужните ви вещи на car-boot sale се информирайте допълнително, защото на някои от тези пазари се иска разрешение от общината. Не е желателно да рискувате, защото ако ви хванат ще ви бъде наложена глоба.

Тези пазари за стоки втора ръка се организират в повечето големи градове на Острова и най-вече в сградите на Town Hall или в обществени сгради. Можете да си запазите място чрез Интернет, но почти винаги местата са заети, така че ще трябва да направите резервация за няколко дати по напред.


Етикети:
Категория BG Лондон | 2019/04/18 последна редакция в 5:22 PM
Източник : | Снимка :
5002 Прегледа
Коментари Добави КоментарБГ Медия - Медия за Българите в Лондон

Подобни публикации


Живот и Работа в Лондон - Често задавани Въпроси

Актуална и полезна информация за Българите във Великобритания. Новини за Българите в Лондон. Списък с най-често задаваните въпроси за намиране на работа във Великобритания. Полезна информация при подготовка на документи за работа и престой във Великобритания.


Редакционният екип на Лондон ДНЕС би искал да предостави на всички свои читатели от Лондон и целия свят възможността да участват активно в развитието на сайта! Ако си видял нещо интересно, забавно, скандално - просто нещо, което си заслужава да видят повече хора. Снимай го и го сподели в Лондон ДНЕС заедно с кратък текст.

Можете да се абонирате за страниците ни във Facebook , Google, или да използвате нашия RSS фийд канал, за да четете винаги най-важните новини за Лондон, Великобритания и света.


Имате информация, която искате да достигне до нашите читатели?

Изпрати статия

Спонсорирани връзки