Чакаме първите ваксини на „Модерна“ на 13 януари

      Публикувано на Monday, 11 January , 2021      890 Прегледа     
Чакаме първите ваксини на „Модерна“ на 13 януари

  • Здраве

Първата доставка от 2400 дози от ваксината на “Модерна“ срещу Covid-19, ще пристигне у нас на 13-и януари, съобщиха от Министерството на здравеопазването.
На сайта на ведомството вече е публикувана и кратката характеристика на препарата.

Американската компания е уведомила представителите на Националния ваксинационен щаб за решението си ваксината да пристигне у нас на 13-и януари след проведен видеоконферентен разговор.

Създадена е необходимата организация в държавната фирма “Булбио” за приемане, съхранение и разпределение на препарата към регионалните здравни инспекции в страната.

По договора, който е сключен между Европейската комисия и компанията-производител, “Булбио” е единственото определено място за доставка у нас.

Ваксината на “Модерна” трябва да бъде съхранявана при температура от минус 20 градуса, а след изваждане от фризерите, тя може да се съхранява на температура от 2 до 8 градуса до 30 дни.

След размразяване ваксината не може да се замразява повторно.

До края на месец юли у нас трябва да пристигнат половин милион дози от нея, като основното количество се очаква през месеците април и юли – общо 440 000 дози, като е възможно да настъпят промени в зависимост от производствения капацитет на компанията.

Ваксината срещу Covid-19 на “Модерна” получи одобрение от Европейската агенция по лекарствата на 6-и януари.


Етикети:
Категория Здраве, Коронавирус | 2021/01/11 последна редакция в 5:06 PM
Източник : БНР | Снимка : Google
891 Прегледа
Коментари Добави КоментарБГ Медия - Медия за Българите в Лондон

Подобни публикации


Живот и Работа в Лондон - Често задавани Въпроси

Актуална и полезна информация за Българите във Великобритания. Новини за Българите в Лондон. Списък с най-често задаваните въпроси за намиране на работа във Великобритания. Полезна информация при подготовка на документи за работа и престой във Великобритания.


Редакционният екип на Лондон ДНЕС би искал да предостави на всички свои читатели от Лондон и целия свят възможността да участват активно в развитието на сайта! Ако си видял нещо интересно, забавно, скандално - просто нещо, което си заслужава да видят повече хора. Снимай го и го сподели в Лондон ДНЕС заедно с кратък текст.

Можете да се абонирате за страниците ни във Facebook , Google, или да използвате нашия RSS фийд канал, за да четете винаги най-важните новини за Лондон, Великобритания и света.


Имате информация, която искате да достигне до нашите читатели?

Изпрати статия

Спонсорирани връзки