Начало Брекзит Част от лидерите на ЕС не са готови да подкрепят транзитната сделка за Брекзит

Част от лидерите на ЕС не са готови да подкрепят транзитната сделка за Брекзит

Великобритания трябва да напусне ЕС до 2019


Категория Брекзит | 2018/03/20 at 8:02 PM | 93
Коментари ->> Добави Коментар

Председателят на Европейския съвет Доналд Туск заяви, че част от лидерите на страните-членки на Съюза не са готови да подкрепят транзитната сделка за Брекзит по време на предстоящата среща на върха в Брюксел в четвъртък, предава AFP, цитирана от “Фокус”.След интензивни преговори в края на миналата седмица, преговарящите от Лондон и Брюксел постигна съгласие в понеделник за 21-месечен транзитен период, след като Великобритания напусне Съюза през март 2019-а година.


„Вчера преговарящите постигнаха съгласие за някои части от споразумението за оттегляне. Дали всички 27 страни-членки ще приветстват това на Европейския съвет остава отворен въпрос“, заяви Туск


„Нуждая се от още няколко часа, за да се консултирам с някои от най-загрижените страни-членки“, добави той, като не назова държавите, които визира.

 Етикети: # # # #

Категория Брекзит | 2018/03/20 at 8:02 PM
94 | Коментари ->> Добави Коментар
Източник : БЛИЦ | Снимка : Лондон ДНЕС
Абонамент за Бюлетина на Лондон ДНЕС

Ако сте харесали тази статия, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook , Twitter и Google, или да използвате нашия RSS фийд канал, за да четете винаги най-важните новини за Лондон, Великобритания и света.

Коментирай с Фейсбук

Най-четено в Лондон ДНЕС

Реклама