Чешкият премиер поиска парламентът да снеме имунитета му, за да бъде разследван по сигнали за измама

      Публикувано на Tuesday, 16 January , 2018      19 Прегледа     
Чешкият премиер поиска парламентът да снеме имунитета му, за да бъде разследван по сигнали за измама

  • Свят

Чешкият премиер Андрей Бабиш поиска от депутатите да снемат парламентарния му имунитет,

за да може да бъде разследван по сигнали за измама в момент, когато се бори да спечели подкрепа за своето правителство на малцинството, предаде Ройтерс.

Полицията разследва дали Бабиш, който е вторият най-богат човек в Чехия, е получил незаконно субсидия от ЕС в размер на 2 милиона евро преди едно десетилетие чрез скриване на информация,

че е собственик на ферма и на конферентен център. Бабиш отрича да е нарушил закона.

Премиерът отправи молбата си преди да се яви на изслушване в парламентарна комисия, на което ще се реши дали да се препоръча снемане на имунитета му.

Парламентът също така ще възобнови дебатите по вот на доверие на еднопартийното правителство на Бабиш, чиято партия “Действие на недоволните граждани 2011” (АНО) има 78 от 200 депутатски места. Очаква се той да загуби вота, тъй като повечето други партии смятат, че не може ръководителят на правителството да е подследствен.

Бабиш увери, че неговата молба да бъде снет имунитетът му няма връзка с гласуването на доверие на кабинета му, отбелязва ТАСС, позовавайки се на чешката държавна агенция ЧТК.

Етикети:
Категория Свят | 2018/01/16 последна редакция в 12:00 PM
Източник : БТА | Снимка : Google
20 Прегледа
Коментари Добави Коментар



Подобни публикации

Редакционният екип на Лондон ДНЕС би искал да предостави на всички свои читатели от Лондон и целия свят възможността да участват активно в развитието на сайта! Ако си видял нещо интересно, забавно, скандално - просто нещо, което си заслужава да видят повече хора. Снимай го и го сподели в Лондон ДНЕС заедно с кратък текст.

Можете да се абонирате за страниците ни във Facebook , Google, или да използвате нашия RSS фийд канал, за да четете винаги най-важните новини за Лондон, Великобритания и света.


Имате информация, която искате да достигне до нашите читатели?

Изпрати статия

Спонсорирани връзки