Често допускани грешки при изучване на чужд език

      Публикувано на Sunday, 20 January , 2019      562 Прегледа     
Често допускани грешки при изучване на чужд език

  • Любопитно

Докато учите чужд език, не е достатъчно да знаете кои методи и техники помагат за добиване на солидни знания.

Опитът показва, че познаване на най-често допусканите грешки, е също толкова полезно, защото ви дава шанс да не ги допускате и вие.Езиковите курсове в София предлагат чудесни условия за навлизане в спецификата на даден език.

За да извлечете максимални ползи от тях и да си спестите излишни разочарования, научете какви грешки не бива да допускате, а именно:

Страх от публична изява

Много ученици се чувстват добре когато четат и пишат на немски език, но когато дойде време за упражняване на говоренето, сякаш нещо в тях прещраква и те се затварят в себе си. Притеснението в случая е породено от неувереността в знанията и страхът от провал, тоест страхът, че останалите от езиковия клас ще им се присмиват, ако допуснат грешка.

Да се греши е човешко, да не говорим, че човек най-добре се учи от грешките. Просто трябва да спрете филма, който се върти в главата ви и да проявите смелост и непукизъм. Колкото повече практикувате говоренето на чужд език, толкова по-лесно ще се научите да го правите без грешки.

Неумение да се изслушва събеседникът

Много често притеснението ни пречи да слушаме внимателно събеседника. В резултат не разбираме какво точно ни е казал и разговорът не върви плавно. Ученето на чужд език минава през т.нар. “тих период”, през който трябва да слушаме и възприемаме информацията. Следователно преди да се научим да говорим добре, трябва да можем да слушаме добре. Аудиокнигите на чужд език са една чудесна тренировка на умението да се концентрираме и да слушаме.

Липса на отвореност към културата

Ако сте се записали на курсове по немски език без да имате бегла представа що за страна е Германия, особено в социален и културен аспект, това сериозно ще затруднява усвояването на някои специфики на езика. Не е най-важното да се знае самия език, а да се преживява. Преди да изберете да учите чужд език, поинтересувайте се за съответната страна. Опитайте от местната храна, ако имате възможност. Опознайте родното им кино, музика, книги и т.н. Преценете за себе си дали ви допада тази култура, стереотипи, празници, традиции и порядки. Трябва да сте отворени към нея.

Езиковите ползи от пребиваването в съответната страна често се надценяват

Много хора вярват, че когато поживееш в чужда страна, ще проговориш езика гладко. Истината е, че когато човек пребивава в чужда страна инстинктивно се сприятелява със свои сънародници и общува предимно с тях. При това положение няма как да се упражнява говоренето на езика, нито да се научават нови изрази, ако щете да живеете в тази страна не една, а цели десет години.

Изключение е ако се обвържете по романтична линия с местен жител, това много ще ви помогне да разширите езиковите си знания и умения.

Преди да заминете за друга страна, преминете през качествено езиково обучение, каквото предлагат различни езикови центрове в София. Само така ще придобиете солидни знания, на които може да разчитате.

Етикети:
Категория Любопитно | 2019/01/20 последна редакция в 7:30 AM
Източник : Интернет | Снимка : Google
563 Прегледа
Коментари Добави КоментарПодобни публикации

Редакционният екип на Лондон ДНЕС би искал да предостави на всички свои читатели от Лондон и целия свят възможността да участват активно в развитието на сайта! Ако си видял нещо интересно, забавно, скандално - просто нещо, което си заслужава да видят повече хора. Снимай го и го сподели в Лондон ДНЕС заедно с кратък текст.

Можете да се абонирате за страниците ни във Facebook , Google, или да използвате нашия RSS фийд канал, за да четете винаги най-важните новини за Лондон, Великобритания и света.


Имате информация, която искате да достигне до нашите читатели?

Изпрати статия

Спонсорирани връзки