Чикаго може да въведе безусловен базов доход

      Публикувано на Thursday, 9 May , 2019      1082 Прегледа     
Чикаго може да въведе безусловен базов доход

  • Любопитно

Чикаго може да стане най-големият град в САЩ, който ще тества програма за безусловен базов доход, ако местното правителство приеме ново предложение да започне да отпуска по $500 на месец за някои домакинства.

Градските съветници изразиха подкрепата си за законодателство, което ще изпробва схема за базов доход за 1000 семейства в Чикаго.
Законопроектът, предложен от съветничката Амея Пауар, получи подкрепата на 36 от 50-те съветници, които гласуват местните закони, пише Бизнесинсайдър.

Сега предстои проектът да бъде обсъден от съветниците в комисията по развитие и одит на работната сила в града. Ако достатъчно членове подкрепят плана, той ще бъде представен пред Общинския съвет за гласуване.

Законите в Чикаго позволяват на кмета да наложи вето, ако не одобрява решението, но то може да бъде отменено от мнозинство от две трети в съвета.

Пауар изрази надежда, че кметът и общинският съвет ще подкрепят предложението й.

В Аляска вече е въведена схема за универсален базов доход, според която на граждани се отпускат до 2000 щатски долара се отпуска на гражданин годишно от държавен фонд.

Други общини в САЩ също се опитват да изпробват универсален базов доход с 18-месечен тестови период. Такава програма ще стартира за 100 семейства в Стоктън, Калифорния, през 2019 г.

Финландия започна проект за универсален базов доход в началото на 2017 г., като даваше на 2 000 безработни финландци сума на стойност 560 евро на месец.
Имаше план обхватът на програмата да се разшири, за да обхване и работещи, но схемата бе прекратена в полза на други проекти за социално подпомагане.

Етикети:
Категория Любопитно | 2019/05/09 последна редакция в 7:30 AM
Източник : Економик | Снимка : Google
1083 Прегледа
Коментари Добави КоментарБГ Медия - Медия за Българите в Лондон

Подобни публикации


Живот и Работа в Лондон - Често задавани Въпроси

Актуална и полезна информация за Българите във Великобритания. Новини за Българите в Лондон. Списък с най-често задаваните въпроси за намиране на работа във Великобритания. Полезна информация при подготовка на документи за работа и престой във Великобритания.


Редакционният екип на Лондон ДНЕС би искал да предостави на всички свои читатели от Лондон и целия свят възможността да участват активно в развитието на сайта! Ако си видял нещо интересно, забавно, скандално - просто нещо, което си заслужава да видят повече хора. Снимай го и го сподели в Лондон ДНЕС заедно с кратък текст.

Можете да се абонирате за страниците ни във Facebook , Google, или да използвате нашия RSS фийд канал, за да четете винаги най-важните новини за Лондон, Великобритания и света.


Имате информация, която искате да достигне до нашите читатели?

Изпрати статия

Спонсорирани връзки