Да не допускаме политизация на религията, заяви Румен Радев на среща с Мустафа Хаджи

      Публикувано на Friday, 2 March , 2018      13 Прегледа      Коментари Добави коментар
Да не допускаме политизация на религията, заяви Румен Радев на среща с Мустафа Хаджи

  • Свят

Мюсюлманското вероизповедание не трябва просто да получи адекватно финансиране от държавата, но трябва и да се развива на базата на собствените традиции.

Това заяви президентът Румен Радев при срещата си с главния мюфтия Мустафа Хаджи, която се състоя на “Дондуков” 2 по инициатива на Главното мюфтийство.

Не бива да допускаме религията да се политизира, но държавата трябва да поеме своите ангажименти към спокойната и независима дейност на вероизповеданията у нас”, заяви президентът.

Двамата бяха единодушни, че мирното съжителство на представителите на различните религиозни общности у нас е доказан с вековете модел и той трябва да бъде укрепван и затвърждаван.

Президентът заяви, че българските мюсюлмани са важна и неразделна част от обществото ни и не трябва да допускаме капсулация и изолация. За да се предотвратят опити за външна намеса и влияния, е необходимо държавата да осигури издръжка за заплатите на духовните лица и тяхното обучение в България.

Припомняме, през юни 2017 г. бяха забавени заплатите на около 600 български имами. Даренията от Турция за дейността на имамите в България са около 2 млн. лева.

Етикети:
Категория Свят | 2018/03/02 последна редакция в 10:06 AM
Източник : Нюз | Снимка : Google
14 Прегледа
Коментари Добави КоментарПодобни публикации

Редакционният екип на Лондон ДНЕС би искал да предостави на всички свои читатели от Лондон и целия свят възможността да участват активно в развитието на сайта! Ако си видял нещо интересно, забавно, скандално - просто нещо, което си заслужава да видят повече хора. Снимай го и го сподели в Лондон ДНЕС заедно с кратък текст.

Можете да се абонирате за страниците ни във Facebook , Google, или да използвате нашия RSS фийд канал, за да четете винаги най-важните новини за Лондон, Великобритания и света.

Реклама

Имате информация, която искате да достигне до нашите читатели?

Изпрати статия

Последни коментари

Спонсорирани връзки