Да признаете ли за изневяра?

      Публикувано на Friday, 26 July , 2019      1215 Прегледа     
Да признаете ли за изневяра?

  • Любопитно

Колкото и да сте влюбени в момента, никога не сте застраховани, че в един хубав слънчев ден няма да се поддадете на изкушението и да изневерите на половинката си.

Мнозина не приемат подобна постъпка като причина за разкаяние и на мига забравят, но други дълго са измъчвани от чувство за вина и дори обмислят дали да не признаят за прелюбодеянието си.
Недейте!, е съветът на един от водещите психолози в Ню Йорк Меган Флеминг.

„Това е егоистичен акт и човек се решава на него, когато отчаяно иска да се отърве от вината, която изпитва“, разкрива тя. Вместо да споделяте за изневярата, по-добре помислете защо се е стигнало дотам. Ако не искате да се разделяте с настоящата си половинка, напълно е безпредметно да си признавате за извършеното. По-добре работете върху преодоляването на проблемите помежду ви, довели до случилото се“, допълва Флеминг.

Ето и на кои въпроси трябва да си отговорите преди да кажете на половинката си:

Защо искате да си признаете?

Ако искате да го направите, за да ви олекне, то подбудите ви са напълно егоистични. Чрез подобна постъпка вие успокоявате съвестта си, но прехвърляте негативните емоции върху половинката си. Ако нямате по-добра причина, освен да не се терзаете сами, по-добре не си признавайте.

Изневярата бе еднократна или е афера, която ще продължи?

Ако се е случило само веднъж и нямате намерение да започвате паралелна връзка, по-добре отново хвърлете поглед на горната точка. Защото в такъв случай признанието ви ще е само заради чувство за вина. Има смисъл да си признаете, ако сте влюбени в човека, с когото сте изневерили, и искате да се разделите с официалната си половинка, за да бъдете с „любовника“.

Какво ще се случи, след като признаете?

Хубаво помислете какво може да се случи, ако сте искрена. Може да ви се иска отново да заживеете щастливо, любимият да ви прости и да забрави за стореното от вас. Но това е малко вероятно. Възможно е партньорът да ви изостави, а може и все пак да ви прости, но да изгуби доверие у вас и постоянно да ви следи. А липсата на вяра в половинката, рано или късно, ще доведе до раздяла, категорични са психолозите.


Етикети:
Категория Любопитно | 2019/07/26 последна редакция в 9:42 AM
Източник : Факти | Снимка : Google
1216 Прегледа
Коментари Добави КоментарБГ Медия - Медия за Българите в Лондон

Подобни публикации


Живот и Работа в Лондон - Често задавани Въпроси

Актуална и полезна информация за Българите във Великобритания. Новини за Българите в Лондон. Списък с най-често задаваните въпроси за намиране на работа във Великобритания. Полезна информация при подготовка на документи за работа и престой във Великобритания.


Редакционният екип на Лондон ДНЕС би искал да предостави на всички свои читатели от Лондон и целия свят възможността да участват активно в развитието на сайта! Ако си видял нещо интересно, забавно, скандално - просто нещо, което си заслужава да видят повече хора. Снимай го и го сподели в Лондон ДНЕС заедно с кратък текст.

Можете да се абонирате за страниците ни във Facebook , Google, или да използвате нашия RSS фийд канал, за да четете винаги най-важните новини за Лондон, Великобритания и света.


Имате информация, която искате да достигне до нашите читатели?

Изпрати статия

Спонсорирани връзки