Дали Лондон ще излезе без сделка от ЕС: шансовете са 50:50

      Публикувано на Friday, 4 December , 2020      863 Прегледа     
Дали Лондон ще излезе без сделка от ЕС: шансовете са 50:50

  • Лондон

Шансовете Великобритания да излезе от ЕС със сделка са “както винаги са били – 50:50”, коментира пред France 2 комисарят по въпросите на вътрешния пазар Тиери Бретон.
Той обаче е категоричен, че правилата на европейския вътрешен пазар са ясни, пише европейското издание Politico.

Ние сме отворен континент, но имаме правила. И всеки, който иска достъп до вътрешния пазар, трябва да спазва тези правила”, обясни комисарят.

Великобритания вече не е част от ЕС, но преходният период за Brexit изтича в края на тази година. Двете страни водят активни преговори за постигане на споразумение, но засега без особени успехи. Пореден кръг от разговори са насрочени за 8 ноември.

Без сделка търговията между двете страни ще се извършва по правилата на Световната търговска организация (СТО), пише още Politico.

Според Тиери Бретон Великобритания ще е по-губещата страна, ако в крайна сметка 2021 година започне без търговско споразумение между Лондон и Брюксел. “Мисля, че британският премиер е наясно с това”, допълни още той пред France 2.

“Великобритания е сама и това е жалко”, смята Бретон.

Европейският комисар направи коментар и по отношение на изборите в САЩ. За него дългото чакане за изборния резултат не тревожи пазарите, които вече са “свикнали на демократичния ритъм на САЩ” и не показват особена нервност.


Етикети:
Категория Лондон | 2020/12/04 последна редакция в 12:00 PM
Източник : Инвестор | Снимка : Google
864 Прегледа
Коментари Добави КоментарБГ Медия - Медия за Българите в Лондон

Подобни публикации


Живот и Работа в Лондон - Често задавани Въпроси

Актуална и полезна информация за Българите във Великобритания. Новини за Българите в Лондон. Списък с най-често задаваните въпроси за намиране на работа във Великобритания. Полезна информация при подготовка на документи за работа и престой във Великобритания.


Редакционният екип на Лондон ДНЕС би искал да предостави на всички свои читатели от Лондон и целия свят възможността да участват активно в развитието на сайта! Ако си видял нещо интересно, забавно, скандално - просто нещо, което си заслужава да видят повече хора. Снимай го и го сподели в Лондон ДНЕС заедно с кратък текст.

Можете да се абонирате за страниците ни във Facebook , Google, или да използвате нашия RSS фийд канал, за да четете винаги най-важните новини за Лондон, Великобритания и света.


Имате информация, която искате да достигне до нашите читатели?

Изпрати статия

Спонсорирани връзки