Начало Лондон Дейвид Дейвис: Не е задължително връзките с ЕС да отслабнат след Брекзит

Дейвид Дейвис: Не е задължително връзките с ЕС да отслабнат след БрекзитКатегория Лондон | 2018/03/10 at 7:00 PM | 106
Коментари ->> Добави Коментар

Не е задължително връзките с ЕС да отслабнат след Брекзит, в общ интерес е това да не се случи.

Това заяви Дейвид Дейвис, министърът по напускането на Съюза за БНТ.“Знам, че господин Туск го каза така, но не е нужно да става така. И двете страни искат търговията между тях да продължи. ЕС изнася във Великобритания стоки и услуги на стойност 300 милиарда евро годишно, а ние към Евросъюза – за около 200 милиарда евро. От това зависят много работни места. Трябва да направим така, че да няма мита, митническите операции да работят добре, да уважаваме правата и взаимните си интереси.”, каза той.

Припомняме, че той проведе среща с премира Бойко Борисов.

В разговора Борисов заяви, че България ще запази установените близки отношения с Великобритания в бъдеще. Като причина за добрите интереси Борисов изтъкна това, че те отговарят на интересите на двете държави и на стратегическото им партньорство в НАТО. Важно е да се поддържа създаденото сътрудничество по въпросите на сигурността.

И Борисов и Дейвис бяха единодушни, че България и Великобритания ще запазят добрите си партньорски отношения в политиката, икономиката, туризма и сигурността.

Обемът на нашата търговия с България се е утроил през последното десетилетие и е много голям. Има големи британски компании тук. Искаме това да продължи., каза още Дейвис. Етикети: # # #

Категория Лондон | 2018/03/10 at 7:00 PM
107 | Коментари ->> Добави Коментар
Източник : Нюз | Снимка : Google
Абонамент за Бюлетина на Лондон ДНЕС

Ако сте харесали тази статия, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook , Twitter и Google, или да използвате нашия RSS фийд канал, за да четете винаги най-важните новини за Лондон, Великобритания и света.

Коментирай с Фейсбук

Най-четено в Лондон ДНЕС

Реклама