Начало България Депутатите си запазиха “парите и благинките”

Депутатите си запазиха “парите и благинките”Категория България | 2018/05/04 at 5:52 PM | 64
Коментари ->> Добави Коментар

Парламентът отхвърли предложението на БСП да се редуцират депутатските заплати и ваканции.Корнелия Нинова поиска народните представители да се откажат от “парите и благинките”, но мнозинството категорично не се съгласи.

“Против” поправката в правилника за работата на Народното събрание гласуваха 48 депутати от ГЕРБ, ОП, ДПС, 55 се въздържаха, а само социалистите единодушно гласуваха за предложението си.

Нинова настояваше средната депутатска заплата да падне от сегашните 3570 лв на 2976 лв, а ваканция да има само през лятото.

“Казвате, че трябва да имаме високи заплати, за да няма корупция, а това спря ли Суджукгейт, Хасковогейт, никъде не пише, че заплата се дава, за да не се краде, заплата се дава за положен труд, а има месеци, в които не приемаме нито един закон, как се съотнася тогава заплата ни с положения труд”, заяви Нинова.

Опозицията обаче бързо я контрира. Славчо Атанасов от Обединени патриоти предложи милионерите депутати изобщо да не получават заплати, а такива имало най-много в БСП.

“Това, което правите сега, е див популизъм”, заяви Атанасов по адрес на левицата.

“Г-жа Нинова е участвала в 36 гласувания от 1000, така че по системата, която тя предлага, нейното възнаграждение трябва да е 120 лева, а който смята, че получава заплатата си незаслужено, може да дарява, може да подпомага, да отпуска стипендии”, коментира Данаил Кирилов от ГЕРБ.

Съпартиецът му Красимир Велчев се оплака, че обеднял през време на мандата, защото трябвало да продаде фирмата си.

Патриотът Петър Петров също се оплака, че доходите му спаднали, откакто разчитал на депутатската си заплата, че в македонския парламент заплатата била е 1500 евро, в румънския – 4000 евро, че той почивал само 5-6 дни в годината, че ходел в избирателния си си регион непрекъснато.

Това пък провокира червеният Филип Попов да коментира: “Като ви слушат хората, живи да ви ожалят!”.Етикети: #
Категория България | 2018/05/04 at 5:52 PM
65 | Коментари ->> Добави Коментар
Източник : Сега | Снимка : g
Абонамент за Бюлетина на Лондон ДНЕС

Ако сте харесали тази статия, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook , Twitter и Google, или да използвате нашия RSS фийд канал, за да четете винаги най-важните новини за Лондон, Великобритания и света.

Коментирай с Фейсбук

Реклама