Детска градина в Англия – какво трябва да знаете?

      Публикувано на Friday, 16 November , 2018      1083 Прегледа     
Детска градина в Англия – какво трябва да знаете?

  • Полезно

Много хора, заминавайки за Англия не са наясно как стоят нещата с посещението на детска градина в Англия

Децата на 3 и 4 години имат право да посещават детско заведение – това е безплатно обучение Free Early Education Entitlement – FEEE ).
Когато вашето дете навърши 3 години, може да започне да посещава детско заведение след една от тези дати:
– 1 септември
– 1 януари
– 1 април
Ако например вашето дете е родено на 1 март 2012, то ще може да посещава детско заведение в Англия след 1 април 2015.

Това обучение дава право на децата да посещават детското заведение по 15 часа на седмица или 570 часа на година до тръгването на вашето дете на училище. Важно е да проверите дали избраният от вас доставчик предлага тази услуга.

За родителите, които желаят целодневно посещение на детско заведение за децата си е необходимо да заплатят допълнително. Важно е да знаете, че трябва да проучите няколко доставчика, за да откриете подходящия за вашите изисквания. При проблеми или нужда от помощ можете да се обърнете към Family Information Service.

– Children’s centers (Детски центрове)

В тези центрове родителите могат да получат помощ за отглеждането да децата си – различни форми на занимания с децата, целодневна детска градина, помощ във връзка с проблеми с отглеждането на децата, почасови детски групи; помощ за родители, които искат да започнат работа;

– Nursery school (детска градина)

За деца между три и пет година, безплатно обучение, когато детската градина е част от държавната система на обучение. Предлагат се целодневни или полу-дневни занимания в рамките на учебния срок, който обикновено е 3 месеца и половина. През ваканциите и часовете след 15.30 и преди 9 също някой от тях също осигуряват услуги, но това се отнася предимно за частните.

– Day nursery (частна детска градина)

Определено най-удобното, от гледна точка на времето (но и най-скъпа) възможност за детско заведение – предлага …….към цялата статия

Източник: БГ Вестник

bg-media-bg-vestnik


Етикети:
Категория Полезно | 2018/11/16 последна редакция в 9:40 PM
Източник : Alex Development | Снимка : Google
1084 Прегледа
Коментари Добави КоментарБГ Медия - Медия за Българите в Лондон

Подобни публикации


Живот и Работа в Лондон - Често задавани Въпроси

Актуална и полезна информация за Българите във Великобритания. Новини за Българите в Лондон. Списък с най-често задаваните въпроси за намиране на работа във Великобритания. Полезна информация при подготовка на документи за работа и престой във Великобритания.


Редакционният екип на Лондон ДНЕС би искал да предостави на всички свои читатели от Лондон и целия свят възможността да участват активно в развитието на сайта! Ако си видял нещо интересно, забавно, скандално - просто нещо, което си заслужава да видят повече хора. Снимай го и го сподели в Лондон ДНЕС заедно с кратък текст.

Можете да се абонирате за страниците ни във Facebook , Google, или да използвате нашия RSS фийд канал, за да четете винаги най-важните новини за Лондон, Великобритания и света.


Имате информация, която искате да достигне до нашите читатели?

Изпрати статия

Спонсорирани връзки