Начало Свят Директорката на комуникациите на Белия дом подаде оставка

Директорката на комуникациите на Белия дом подаде оставка

Хоуп Хикс


Категория Свят | 2018/03/01 at 1:27 PM | 168
Коментари ->> Добави Коментар

Близката сътрудничка на американския президент Доналд Тръмп, директорката на комуникациите на Белия дом Хоуп Хикс, подаде оставка вчера, предадоха световните агенции.

Говорителката на Белия дом Сара Сандърс заяви, че не е ясно кога точно Хикс ще предаде функциите си. Сандърс уточни, че оставката не е свързана с показанията на Хикс пред членове на комисията по разузнаване към Камарата на представителите на Конгреса при разследване за Русия и изборите в САЩ през 2016 година.
Хикс беше и говорителка на Тръмп по време на предизборната кампания през 2016 година.Във вторник тя отговори на въпроси за кампанията и за преходния период до встъпването на Тръмп в длъжност през януари 2017 г., но отказа да обсъжда ролята си в управлението, включително участието си в подготвянето на изявление през юли 2017 г., погрешно интерпретирало среща в “Тръмп тауър” през юли 2016 г., включвала най-големия президентски син Доналд Тръмп-младши, други сътрудници на президента и руската служителка Наталия Веселницкая.

В. “Ню Йорк таймс” съобщи, че Хикс е заявила пред колеги, че е постигнала това, което е смятала за възможно на поста си.

“Хоуп е фантастична и свърши прекрасна работа”, заяви Тръмп, коментирайки решението й, и добави, че тя ще му липсва. “Убеден съм, че в бъдеще отново ще работим заедно“, каза той.

Хикс заяви, че няма думи, с които да изрази благодарността си към президента, без да коментира причините за оттеглянето си.Етикети: # # #

Категория Свят | 2018/03/01 at 1:27 PM
169 | Коментари ->> Добави Коментар
Източник : БТА | Снимка : Google
Абонамент за Бюлетина на Лондон ДНЕС

Ако сте харесали тази статия, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook , Twitter и Google, или да използвате нашия RSS фийд канал, за да четете винаги най-важните новини за Лондон, Великобритания и света.

Коментирай с Фейсбук

Най-четено в Лондон ДНЕС

Реклама