Днес започва кандидатстудентската кампания в Софийския университет

      Публикувано на Monday, 19 February , 2018      19 Прегледа      Коментари Добави коментар
Днес започва кандидатстудентската кампания в Софийския университет

  • Свят

Днес започва приемът на заявления за явяване на изпити за първата и втората кандидатстудентска сесия на Софийския университет “Св. Климент Охридски”.

Крайните срокове са 9 март за първата и 18 май за втората кандидатстудентска сесия, съобщиха от университета.

Кандидат-студентите могат да подадат заявления онлайн в страницата на Софийския университет на адрес: https://online.uni-sofia.bg , на място в Ректората на Софийския университет или в бюрата на фирмите в страната. Таксата за явяване на изпит е 30 лв.

Първата изпитна сесия ще се проведе в неделните дни в периода 18 март – 22 април, а втората – в съботните и неделните дни от 27 май до 24 юни.

Първият етап на класирането ще бъде обявен на 10 юли 2018 г., вторият етап – на 17 юли, а третият етап – на 24 юли.

В пет от общо 117 специалности не може да се кандидатства с оценките от матурите и кадидатите трябва да положат съответните изпити.

Това са регулираните специалности “Право”, “Медицина” и “Фармация” и две от специалностите във Факултета по журналистика и масова комуникация – “Журналистика” и “Връзки с обществеността”.

За специалността “Книгоиздаване” от тази година приемът е по избор – или с изпит по журналистика (писмен) и журналистика (устен), или с оценките от матурите по български език и литература; история и цивилизация; философски цикъл или чужд език.

На 22 февруари започва участието на Софийския университет в традиционната кандидатстудентска борса. До 22 март хората в София, Пловдив, Монтана, Велико Търново, Добрич, Варна, Бургас, Хасково и Стара Загора ще могат да се запознаят със специалностите и начина за кандидатстване в най-старото висше училище в България.

Най-актуалната информация за кандидатстудентската кампания на Софийския университет може да бъде намерена на страницата на университета и в страницата във фейсбук “Кандидат-студенти 2018” .

Етикети:
Категория Свят | 2018/02/19 последна редакция в 2:20 PM
Източник : Дневник | Снимка : Google
20 Прегледа
Коментари Добави КоментарПодобни публикации

Редакционният екип на Лондон ДНЕС би искал да предостави на всички свои читатели от Лондон и целия свят възможността да участват активно в развитието на сайта! Ако си видял нещо интересно, забавно, скандално - просто нещо, което си заслужава да видят повече хора. Снимай го и го сподели в Лондон ДНЕС заедно с кратък текст.

Можете да се абонирате за страниците ни във Facebook , Google, или да използвате нашия RSS фийд канал, за да четете винаги най-важните новини за Лондон, Великобритания и света.

Реклама

Имате информация, която искате да достигне до нашите читатели?

Изпрати статия

Последни коментари

Спонсорирани връзки