Добре дошли от полет W6 4501!

      Публикувано на Sunday, 11 March , 2018      1651 Прегледа     
Добре дошли от полет W6 4501!

  • BG Лондон

Едно уникално приятно пътуване. Варна – Лондон.

Дали защото посоката беше ясна за мен, може би и за повечето пътуващи, дали защото не видях тъжни лица, или защото просто никой нямаше угризения за избора си. Дилемата е била на по-ранен етап. Видях хора, наясно с целите и желанията си. И млади, и възрастни. И за тези, за които Англия е позната територия, и за тези, които тепърва ще я опознават. За мен едно пътуване с дъх на рапица и ароматно кафе с печен сладкиш – има кой да се разпознае в тези думи-късметчета!
Бебе Сами (Самуил), майка му и аз – по-чудесна комбинация за спътници по седалка не съм си и представяла. Когато си на година и седем месеца, няма значение къде отиваш, важното е да си с мама. Мама обаче знаеше къде отива и беше шастлива. Прегръдка при посрешането от любимия мъж и ето още едно семейство извън България – всички вече заедно в Лондон.

Не чета мисли, но разчитам очи, разгадавам усмивки, познавам на лице. И смятам, че Самуил, както и стотината пътници, които съпричастно комуникираха по време на полета, са едни достойни хора. Независимо кой откъде идва, с какво се занимава, какво ще прави. Имаше хора, с които можеш да говориш и да те чуват, с които можеш да обсъждаш и да те разбират, хора, дошли да се трудят и да подреждат живота си без страх. Страхът, когато и какъвто и да е бил, беше оставен някъде назад.

Имала съм, разбира се, и неприятни пътувания от и за Лондон.

Когато се чувстваш неудобно, че си българин. Когато до теб невъзпитано грачат различни създания и се надвикават помежду си, които не могат да влязат в разбираем диалог с екипажа на самолета, и настояват на своето. Има всякакви хора. Всеки се бори, както може.

Но полет W6 4501, за щастие, беше късметлийски. Нали казах, че гадая на лица… Е, повярвайте, от самолета слязоха много българи с ясен взор напред. Приятно ми е да ви споделя всичко това и за финал, като продавача на надежди Джани Родари, да кажа: „Всеки трябва надежда има!… ..А на тоз, който няма пари, бих му дал, без да плаща дори, всичката своя надежда.“

Бъди щастлив, Сами! Ти беше знак за всички нас!

Филипина Храброва за BG Media London


Етикети:
Категория BG Лондон | 2018/03/11 последна редакция в 12:00 PM
Източник : BG Media London | Снимка : Google
1652 Прегледа
Коментари Добави КоментарБГ Медия - Медия за Българите в Лондон

Подобни публикации


Живот и Работа в Лондон - Често задавани Въпроси

Актуална и полезна информация за Българите във Великобритания. Новини за Българите в Лондон. Списък с най-често задаваните въпроси за намиране на работа във Великобритания. Полезна информация при подготовка на документи за работа и престой във Великобритания.


Редакционният екип на Лондон ДНЕС би искал да предостави на всички свои читатели от Лондон и целия свят възможността да участват активно в развитието на сайта! Ако си видял нещо интересно, забавно, скандално - просто нещо, което си заслужава да видят повече хора. Снимай го и го сподели в Лондон ДНЕС заедно с кратък текст.

Можете да се абонирате за страниците ни във Facebook , Google, или да използвате нашия RSS фийд канал, за да четете винаги най-важните новини за Лондон, Великобритания и света.


Имате информация, която искате да достигне до нашите читатели?

Изпрати статия

Спонсорирани връзки