Начало BG Лондон Добре дошли от полет W6 4501!

Добре дошли от полет W6 4501!Категория BG Лондон | 2017/01/21 at 9:00 PM | 117
Коментари ->> Добави Коментар
Едно уникално приятно пътуване. Варна – Лондон.

Дали защото посоката беше ясна за мен, може би и за повечето пътуващи, дали защото не видях тъжни лица, или защото просто никой нямаше угризения за избора си. Дилемата е била на по-ранен етап. Видях хора, наясно с целите и желанията си. И млади, и възрастни. И за тези, за които Англия е позната територия, и за тези, които тепърва ще я опознават. За мен едно пътуване с дъх на рапица и ароматно кафе с печен сладкиш – има кой да се разпознае в тези думи-късметчета!Бебе Сами (Самуил), майка му и аз – по-чудесна комбинация за спътници по седалка не съм си и представяла. Когато си на година и седем месеца, няма значение къде отиваш, важното е да си с мама. Мама обаче знаеше къде отива и беше шастлива. Прегръдка при посрешането от любимия мъж и ето още едно семейство извън България – всички вече заедно в Лондон.

Не чета мисли, но разчитам очи, разгадавам усмивки, познавам на лице. И смятам, че Самуил, както и стотината пътници, които съпричастно комуникираха по време на полета, са едни достойни хора. Независимо кой откъде идва, с какво се занимава, какво ще прави. Имаше хора, с които можеш да говориш и да те чуват, с които можеш да обсъждаш и да те разбират, хора, дошли да се трудят и да подреждат живота си без страх. Страхът, когато и какъвто и да е бил, беше оставен някъде назад.

Имала съм, разбира се, и неприятни пътувания от и за Лондон. Когато се чувстваш неудобно, че си българин. Когато до теб невъзпитано грачат различни създания и се надвикават помежду си, които не могат да влязат в разбираем диалог с екипажа на самолета, и настояват на своето. Има всякакви хора. Всеки се бори, както може.

Но полет W6 4501, за щастие, беше късметлийски. Нали казах, че гадая на лица… Е, повярвайте, от самолета слязоха много българи с ясен взор напред. Приятно ми е да ви споделя всичко това и за финал, като продавача на надежди Джани Родари, да кажа: „Всеки трябва надежда има!… ..А на тоз, който няма пари, бих му дал, без да плаща дори, всичката своя надежда.“

Бъди щастлив, Сами! Ти беше знак за всички нас!

Филипина Храброва за BG Media LondonЕтикети: # # # #

Категория BG Лондон | 2017/01/21 at 9:00 PM
118 | Коментари ->> Добави Коментар
Източник : | Снимка :
Абонамент за Бюлетина на Лондон ДНЕС

Ако сте харесали тази статия, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook , Twitter и Google, или да използвате нашия RSS фийд канал, за да четете винаги най-важните новини за Лондон, Великобритания и света.

Коментирай с Фейсбук

Най-четено в Лондон ДНЕС

Реклама