Дойче веле: Липса на сделка за “Брекзит” – пълна катастрофа за Великобритания

      Публикувано на Thursday, 23 August , 2018      77 Прегледа     
Дойче веле: Липса на сделка за “Брекзит” – пълна катастрофа за Великобритания


Кого иска да впечатли новият министър за Брекзита Доминик Рааб със заплахата си, че Великобритания щяла да плати дълговете си към ЕС в размер на около 40 милиарда евро едва тогава, когато получи исканото споразумение за свободна търговия?Тази заплаха, както и призивът му към правителството и администрацията да се подготвят за излизане от ЕС без споразумение, не могат да прикрият факта, че Обединеното кралство навлиза в задънена улица, пишат от Дойче веле.

Ако Лондон не си плати дълговете, за чийто размер вече беше постигнато принципно съгласие, това ще бъде грубо нарушение на договореностите.

И колкото и да се готви за напускане на ЕС без споразумение, отсега е ясно, че последствията за Великобритания ще бъдат катастрофални.

Въпреки това твърдоглавите привърженици на Брекзита продължават да вярват в своите си фантасмагории.

Можем само да се надяваме, че преговарящите и от двете страни ще се водят от желанието да докарат до някакъв що-годе разумен финал това много трудно начинание.

И че британско-европейското партньорство няма да предаде Богу дух.

Клаус Дитер Франкенбергер, „Франкфуртер Алгемайне Цайтунг”

Етикети:
Категория Лондон | 2018/08/23 последна редакция в 8:00 AM
Източник : Дойче Веле | Снимка :
78 Прегледа
Коментари Добави КоментарПодобни публикации

Редакционният екип на Лондон ДНЕС би искал да предостави на всички свои читатели от Лондон и целия свят възможността да участват активно в развитието на сайта! Ако си видял нещо интересно, забавно, скандално - просто нещо, което си заслужава да видят повече хора. Снимай го и го сподели в Лондон ДНЕС заедно с кратък текст.

Можете да се абонирате за страниците ни във Facebook , Google, или да използвате нашия RSS фийд канал, за да четете винаги най-важните новини за Лондон, Великобритания и света.


Имате информация, която искате да достигне до нашите читатели?

Изпрати статия

Спонсорирани връзки