Докъде стигна процесът срещу обвинения за катастрофата с Милен Цветков

      Публикувано на Tuesday, 20 April , 2021      855 Прегледа     
Докъде стигна процесът срещу обвинения за катастрофата с Милен Цветков

  • България

Навършва се една година от смъртта на Милен Цветков.

През 2020 г. навръх Великден журналистът загина, след като джип се заби в колата му с 99 км/ч. Според разследването, освен с превишена скорост, шофьорът е карал и под въздействието на силен коктейл от наркотици.
Обвиненият за смъртта на журналиста вече е подсъдим.

Кристиан Николов е обвинен, че е причинил смъртта на Милен Цветков при евентуален умисъл заради което може да получи и доживотен затвор.

„Делото върви с много добри темпове. Съдебният състав успява да осигури скоростно разглеждане. Миналата седмица разпитахме цели 13 свидетели”, каза Менко Менков, адвокат на близките на Милен Цветков.

Но през последния месец делото беше отлагано няколко пъти. Първо, подсъдимият се разболя от коронавирус, а после адвокатите му имаха здравословни проблеми. Кристиан Николов обаче намери време да изкаже съболезнования на близките на журналиста.

„Кристиян не е този черен дявол, който го направиха преди делото да влезе в съда. Очевидно е, че той е направил, каквото е могъл, за да помогне на Милен Цветков”, каза Константин Симеонов, адвокат на Кристиан Николов. Това обаче тепърва ще се установява по делото.

„До този момент само приятелката му твърди, че той му е оказал помощ. Двама от очевидците казват, че подсъдимият е положил, единият казва за обувка, другият казва за някаква дреха под главата на Милен Цветков”, обясни Менко Менков.

„Нашето общество е настроено така, че никой не иска кръв срещу кръвта. По-скоро трябва да има обективно наказание. Защото това, което видяхме на миналия Великден беше екзекуция. Екзекуция на едно оживено място в София”, каза журналистът Мирослава Иванова.

Водещата на предаването „На кафе” Гала не иска да си спомня за последния ден на Милен Цветков. Спомня си за първа им среща.

„Тя се случи в „Дианабад” на стъпалата на студията. Тогава там се намираше телевизията. Милен бе избран да води сутрешната програма, а аз да поема след него. Бях изключително уплашена, притеснена, а той – въодушевен, емоционален от това, което му предстои”, разказа тя.


Етикети:
Категория България | 2021/04/20 последна редакция в 11:00 AM
Източник : Дарик Нюз | Снимка : Google
856 Прегледа
Коментари Добави КоментарБГ Медия - Медия за Българите в Лондон

Подобни публикации


Живот и Работа в Лондон - Често задавани Въпроси

Актуална и полезна информация за Българите във Великобритания. Новини за Българите в Лондон. Списък с най-често задаваните въпроси за намиране на работа във Великобритания. Полезна информация при подготовка на документи за работа и престой във Великобритания.


Редакционният екип на Лондон ДНЕС би искал да предостави на всички свои читатели от Лондон и целия свят възможността да участват активно в развитието на сайта! Ако си видял нещо интересно, забавно, скандално - просто нещо, което си заслужава да видят повече хора. Снимай го и го сподели в Лондон ДНЕС заедно с кратък текст.

Можете да се абонирате за страниците ни във Facebook , Google, или да използвате нашия RSS фийд канал, за да четете винаги най-важните новини за Лондон, Великобритания и света.


Имате информация, която искате да достигне до нашите читатели?

Изпрати статия

Спонсорирани връзки