Начало Лондон Доклад обвинява английски лекари за смъртта на над 450 пациенти

Доклад обвинява английски лекари за смъртта на над 450 пациенти

London Today – Лондон днес брой 17


Категория Лондон | 2018/06/22 at 12:00 PM | 56
Коментари ->> Добави Коментар

Повече от 450 пациенти са починали само в една английска болница, след като са получили силни обезболяващи „без да съществуват медицински причини“, става ясно от текста на официален доклад, цитиран от АФП.

Независима комисия е провела разследване на смъртните случаи в болница Gosport War Memorial за периода 1989-2000 г. Здравното заведение се намира в южния английски град Госпорт. „Имахме възможност да получим привилегирован достъп до болничните регистри, според които общо 456 пациенти са починали вследствие безпричинно предписване и администриране на опиоиди“, заявиха от комисията, ръководена от Джеймс Джоунс, който е и бивш епископ на Ливърпул.

БГНЕС

Броят на починалите в резултат неправилните действия на лекарите вероятно е с 200 повече, но това не може да бъде категорично установено, тъй като част от медицинската документация липсва.

Докладът посочва д-р Джейн Бартън като „отговорен за практиката на предписване“ на силни обезболяващи.

Премиерът на Обединеното кралство Тереза Мей заяви пред журналисти, че е „дълбоко обезпокоена“ от разкритията на доклада и допълни, че многобройните смъртни случаи са „причинили неизмерими страдания на семействата на починалите“.

Здравният министър Джеръми Хънт допълни, че докладът е установил „многобройни пропуски и нарушения“ от страна на властите и поднесе извинения на семействата на жертвите на действията на лекарите от болницата в Госпорт.

„Сега е ред на полицията щателно да проучи изнесените в доклада сведения. Впоследствие ще решим какви точно стъпки да предприемем и най-вече дали да повдигнем криминални обвинения“.

Категория Лондон | 2018/06/22 at 12:00 PM
57 | Коментари ->> Добави Коментар
Източник : Дарик Нюз | Снимка : Google
Абонамент за Бюлетина на Лондон ДНЕС

Ако сте харесали тази статия, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook , Twitter и Google, или да използвате нашия RSS фийд канал, за да четете винаги най-важните новини за Лондон, Великобритания и света.

Коментирай с Фейсбук

Най-четено в Лондон ДНЕС

Реклама