Документи за работа в Лондон след Brexit- актуални въпроси

      Публикувано на Thursday, 21 February , 2019      1994 Прегледа     
Документи за работа в Лондон след Brexit- актуални въпроси

  • BG Лондон

Струмен Паунов
Alex Development 

www.alexdevelopment.co.uk

07786 967299 , 07872 309344

В тази статия ще коментирам актуални въпроси на вадене на документи за работа в Лондон.

Какво се случва днес в Лондон по темата.

Българите си идват ли идват да работят и живеят в Лондон, и няма сила или партия или политик в България или Обединеното кралство, които да ги спре. Политиците това си знаят, и това правят-бърборят глупости.

Каквито и смешни цифри да ни показват и размятат в публичното пространство Българите в Лондон подминаваме смело и безотговорно 250 000, само в Лондон. На невярващите малко малки факти- всяка седмица от България в Англия и предимно в Лондон кацат около 12 самолета с по 160 души на борда.

За ваденето на основните документи за работа: NI Number, UTR Number, CSCS Card , банкова сметка и смяна на шоф. книжка властите искат новодошлите да комуникират на английски език и да имат и паспорт, и лична карта. 

Позволете ми да не влизам в подробности какво означават тези неща, можете да посетите блога ми тук .

За бога, идвайки в Лондон носете и паспорт, и лична карта.

Можете да изгледате видеото на тема: ” С какви документи да дойда в Лондон” тук .

Всички братовчеди и познати казват как няма нужда да си вадите паспорт преди идването в Лондон, вие си решете чий съвет да последвате. След Brexit личната карта остава валиден документ за самоличност само за определен срок.

Давам само три простички примера от ежедневието ми на консултант в Лондон.

Без паспорт не можете да си извадите банкова сметка в половината британски банки.

Без паспорт не можете да се явите на изпита за CSCS Card, има няколко варианта да се явите без паспорт, но обикновено българите и тях не могат да покрият поради липса на изискуемите документи.

Без паспорт ако изпратите документи за смяна на шоф. книжка около две седмици оставате в чуждата държава без документ за самоличност, благодарение на съвета на братовчеда Пешо.

NI Number– днес запазих час за след десет дни, както и за утре. Писмото с NI Number идва за 2-3 седмици.

UTR Number- имате 90 дни след започване на работа във Великобритания да се регистрирате като самонает, след като имате вече NI Number подаваме апликация и получавате писмо с UTR за 4 седмици.

CSCS Card– запазвам часове за след три дни, добра идея, за която съм писал в блога ми е да се подготвите от България като си намерите DVD  с въпросите или да си свалите апп и когато кацнете в Лондон да ви организираме изпита. Получавате временна карта за срок от 6 месеца след взет изпит или карта за 5 години, ако положите успешно допълнителен изпит.

Банкова сметка-намерил съм naчин да се справям с всеки конкретен случай за откриване на банкова сметка в Лондон, с 95% успеваемост.

Смяна на шоф. книжка-стандартна процедура, без изненади в момента, оставате без книжка и без докуемент за самоличност, който се изпраща заедно с бългaрската ви книжка за около 2 седмици, като през този период карате кола с бележката за изпратени документи до DVLA.

Завършвам статията с три неща.

Всеки си решава сам кого да наеме за документите му за работа в Лондон.

Ако искате документи, потърсете ме на 07786 967299 , 07872 309344 ( Пон-Пт 9/6, Сб-Нд 11/3), с предварителна уговорка за среща. Консултациите ми не са безплатни!!!

Следете предаванията на BG Media London ”Лондон днес” и ”Живот на работа във Великобритания” по темата.

Успех на всеки в борбата с капитализма в Лондон

www.alexdevelopment.co.uk

 


Етикети:
Категория BG Лондон | 2019/02/21 последна редакция в 10:30 PM
Източник : Alex Development | Снимка : Google
1995 Прегледа
Коментари Добави КоментарБГ Медия - Медия за Българите в Лондон

Подобни публикации


Живот и Работа в Лондон - Често задавани Въпроси

Актуална и полезна информация за Българите във Великобритания. Новини за Българите в Лондон. Списък с най-често задаваните въпроси за намиране на работа във Великобритания. Полезна информация при подготовка на документи за работа и престой във Великобритания.


Редакционният екип на Лондон ДНЕС би искал да предостави на всички свои читатели от Лондон и целия свят възможността да участват активно в развитието на сайта! Ако си видял нещо интересно, забавно, скандално - просто нещо, което си заслужава да видят повече хора. Снимай го и го сподели в Лондон ДНЕС заедно с кратък текст.

Можете да се абонирате за страниците ни във Facebook , Google, или да използвате нашия RSS фийд канал, за да четете винаги най-важните новини за Лондон, Великобритания и света.


Имате информация, която искате да достигне до нашите читатели?

Изпрати статия

Спонсорирани връзки