Доналд Тръмп иска край на частична парализа на федералната администрация

      Публикувано на Sunday, 20 January , 2019      250 Прегледа     
Доналд Тръмп иска край на частична парализа на федералната администрация

  • Свят

Американският президент Доналд Тръмп отправи вчера предложение за слагане на край на продължаващата 29 дни частична парализа на федералната администрация.Той държи на искането си за издигане на ограда по границата между САЩ и Мексико, но предлага някои отстъпки на демократите, съобщи Ройтерс.

Някои конгресмени от Демократическата партия вече нарекоха предложението “неприемливо” с мотива, че президентът предлага временна закрила за някои имигранти за неефикасна и скъпоструваща стена по границата.

Ето какво предложи Тръмп в речта си:

– 5,7 милиарда долара за разполагане на 370-километрова стоманена ограда по границата.
– 800 милиона долара за технологии и кучета, обучени да откриват наркотици.
– Наемане на допълнителни 2750 гранични и други служители.
– 563 милиона долара за финансиране на съдилищата, в които се водят дела, свързани с имиграцията, както и наемането на 75 нови съдии.
– Тригодишна правна закрила за т.нар. “мечтатели” – около 700 000 имигранти, влезли в страната незаконно, когато са били деца.
– Удължаване с три години на разпоредбите за лицата, ползващи се със статут на временна закрила – около 300 000 души от страни, засегнати от въоръжени конфликти, природни бедствия или други проблеми.

Етикети:
Категория Свят | 2019/01/20 последна редакция в 11:30 AM
Източник : БТА | Снимка : Google
251 Прегледа
Коментари Добави КоментарПодобни публикации

Редакционният екип на Лондон ДНЕС би искал да предостави на всички свои читатели от Лондон и целия свят възможността да участват активно в развитието на сайта! Ако си видял нещо интересно, забавно, скандално - просто нещо, което си заслужава да видят повече хора. Снимай го и го сподели в Лондон ДНЕС заедно с кратък текст.

Можете да се абонирате за страниците ни във Facebook , Google, или да използвате нашия RSS фийд канал, за да четете винаги най-важните новини за Лондон, Великобритания и света.


Имате информация, която искате да достигне до нашите читатели?

Изпрати статия

Спонсорирани връзки