Доставките на Covid ваксината на AstraZeneca във Великобритания започват на 4 януари

      Публикувано на Friday, 1 January , 2021      696 Прегледа     
Доставките на Covid ваксината на AstraZeneca във Великобритания започват на 4 януари

  • Коронавирус

Министерството на здравеопазването и социалните грижи на Обединеното кралство заяви в сряда, че “стотици хиляди” дози от коронавирусната ваксина на AstraZeneca,
разработена съвместно с  Оксфордския университет, ще бъдат достъпни за употреба на 4-ти януари 2021 г.

“Стотици хиляди дози ще бъдат на разположение от понеделник, 4-ти януари, като следващите дози ще бъдат доставени през следващите седмици и месеци, така че заедно със съществуващата ваксина на Pfizer/BioNTech програмата за ваксинация в Обединеното кралство да продължи да се разраства непрекъснато през първата част на следващата година”, се посочва в изявлението на британското здравно министерство.

Новината идва само часове, след като по-рано през деня британският медицински регулаторен орган одобри ваксината на AstraZeneca като безопасна и ефективна за използване в Обединеното кралство.

“Ваксината, подкрепена със значително държавно финансиране, ще бъде достъпна безплатно в Обединеното кралство и правителството работи с делегираните администрации, за да гарантира, че тя ще бъде доставена справедливо в цялото Обединено кралство“, британското здравно министерство.


Етикети:
Категория Коронавирус | 2021/01/01 последна редакция в 10:00 PM
Източник : БНР | Снимка : Google
697 Прегледа
Коментари Добави КоментарБГ Медия - Медия за Българите в Лондон

Подобни публикации


Живот и Работа в Лондон - Често задавани Въпроси

Актуална и полезна информация за Българите във Великобритания. Новини за Българите в Лондон. Списък с най-често задаваните въпроси за намиране на работа във Великобритания. Полезна информация при подготовка на документи за работа и престой във Великобритания.


Редакционният екип на Лондон ДНЕС би искал да предостави на всички свои читатели от Лондон и целия свят възможността да участват активно в развитието на сайта! Ако си видял нещо интересно, забавно, скандално - просто нещо, което си заслужава да видят повече хора. Снимай го и го сподели в Лондон ДНЕС заедно с кратък текст.

Можете да се абонирате за страниците ни във Facebook , Google, или да използвате нашия RSS фийд канал, за да четете винаги най-важните новини за Лондон, Великобритания и света.


Имате информация, която искате да достигне до нашите читатели?

Изпрати статия

Спонсорирани връзки