Начало Свят Доживотен затвор за британец, обучавал деца за атентатори джихадисти в Лондон

Доживотен затвор за британец, обучавал деца за атентатори джихадисти в ЛондонКатегория Свят | 2018/03/28 at 8:40 AM | 92
Коментари ->> Добави Коментар

Британец, който планирал атентати и за тази цел се опитал да вербува десетки деца, които обучавал в джамия след училищните занятия, бе осъден на доживотен затвор, предаде Франс прес.

25-годишният Умар Ахмед Хак искал да нападне 30 обекта в Лондон с оръжия и превозни средства. За тази цел той се опитал да радикализира 55 деца на възраст от 11 до 14 години, съобщи Скотланд ярд.Намерението му било да се занимава с децата в джамия в Баркинг, Източен Лондон, в рамките на платена програма за извънкласни занимания.

Той ги карал да участват в ролеви игри или да гледат пропагандни материали на групировката “Ислямска държава”, без знанието на родителите им.

Според полицията Умар Ахмед Хак е смятал да осъществи плана си след няколко години.

Съучастникът на Хак Абутахер Мамун бе осъден на 13 години затвор за опит да набере финансови средства за проекта. Трети обвиняем, Мухамад Абид, бе осъден на 4 години и 3 месеца затвор, защото бил запознат с намеренията им, но не ги съобщил на властите, съобщи БТА.Етикети: # # #

Категория Свят | 2018/03/28 at 8:40 AM
93 | Коментари ->> Добави Коментар
Източник : Офнюз | Снимка : Google
Абонамент за Бюлетина на Лондон ДНЕС

Ако сте харесали тази статия, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook , Twitter и Google, или да използвате нашия RSS фийд канал, за да четете винаги най-важните новини за Лондон, Великобритания и света.

Коментирай с Фейсбук

Най-четено в Лондон ДНЕС

Реклама