Начало България Държавата гарантира до 50 млн. лева за студентски кредити

Държавата гарантира до 50 млн. лева за студентски кредити

студентско кредитиране


Категория България | 2018/02/23 at 12:00 AM | 70
Коментари ->> Добави Коментар

Правителството одобри общ размер на държавните гаранции за кредитиране на студентите и докторантите за 2018 г. в размер до 50 млн. лв.

Финансовата подкрепа е в гарантиране на главницата и лихвите по кредитните задължения, съобщи правителствената пресслужба.Министърът на образованието и науката подписва от името на правителството споразумения за издаване на държавна гаранция с банки, сключили типов договор с Министерството на образованието и науката за кредитиране на студенти и докторанти.

Това са “Банка ДСК” ЕАД, “Райфайзенбанк (България)” ЕАД, “Алианц Банк България” АД, “Юробанк България” АД и “Първа инвестиционна банка” АД.

Договорените кредити по реда на Закона за кредитиране на студентите и докторантите през предходните години са гарантирани от държавата до тяхното пълно погасяване.

Програмата за студентско кредитиране започна през 2010 г. Нейна основна цел е да се създадат условия за свободно развитие на висшето образование, както и за достъп до висше образование чрез споделяне на финансовите отговорности между потребителите и държавата.Етикети: # #

Категория България | 2018/02/23 at 12:00 AM
71 | Коментари ->> Добави Коментар
Източник : Дневник | Снимка : Google
Абонамент за Бюлетина на Лондон ДНЕС

Ако сте харесали тази статия, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook , Twitter и Google, или да използвате нашия RSS фийд канал, за да четете винаги най-важните новини за Лондон, Великобритания и света.

Коментирай с Фейсбук

Реклама