Държавата не успя да пласира облигации за 200 млн. лева

      Публикувано на Wednesday, 29 April , 2020      715 Прегледа     
Държавата не успя да пласира облигации за 200 млн. лева


Поредният опит на правителството да поеме нов дълг за 200 млн. лв. под формата на петгодишни ДЦК завърши с неуспех.

Министерство на финансите отхвърли всички постъпили поръчки, съобщава Българската народна банка, която организира аукциона.

Правителството обяви, че ще опита да пласира съкровищни облигации на вътрешния пазар на 16 парил. Това щеше да е седмата емисия за тази година.

Припомняме, че Министерството на финансите предложи за продажба съкровищни облигации в размер на 200 млн. лв. и лихвен процент 0.01% годишно.

До участие в аукциона бяха допуснати поръчки със съвкупна номинална стойност 263 300 000 лв. Не бяха подадени несъстезателни поръчки от първичните дилъри.
Постигнатият коефициент на покритие е 1.32. Средната цена на допуснатите до участие в аукциона поръчки е 97.45 лв. на 100 лв. номинал, на която съответства среднопретеглена годишна доходност в размер на 0.56%.
Министерството на финансите ще предлага за продажба допълнителни количества от емисията на аукционен принцип, се казва още в съобщението на БНБ.

Етикети:
Категория Бизнес, България | 2020/04/29 последна редакция в 10:00 PM
Източник : Економик | Снимка : Google
716 Прегледа
Коментари Добави КоментарБГ Медия - Медия за Българите в Лондон

Подобни публикации


Живот и Работа в Лондон - Често задавани Въпроси

Актуална и полезна информация за Българите във Великобритания. Новини за Българите в Лондон. Списък с най-често задаваните въпроси за намиране на работа във Великобритания. Полезна информация при подготовка на документи за работа и престой във Великобритания.


Редакционният екип на Лондон ДНЕС би искал да предостави на всички свои читатели от Лондон и целия свят възможността да участват активно в развитието на сайта! Ако си видял нещо интересно, забавно, скандално - просто нещо, което си заслужава да видят повече хора. Снимай го и го сподели в Лондон ДНЕС заедно с кратък текст.

Можете да се абонирате за страниците ни във Facebook , Google, или да използвате нашия RSS фийд канал, за да четете винаги най-важните новини за Лондон, Великобритания и света.


Имате информация, която искате да достигне до нашите читатели?

Изпрати статия

Спонсорирани връзки