Държавата платила 20 000 паунда за изложба на Вежди Рашидов в Лондон

      Публикувано на Tuesday, 7 August , 2018      57 Прегледа     
Държавата платила 20 000 паунда за изложба на Вежди Рашидов в Лондон

  • Лондон

20 340 британски лири са били платени от държавната хазна за изложба в Лондон на депутата от ГЕРБ и председател на парламентарната комисията по култура и медии Вежди Рашидов.

Парите са дадени, за да може Рашидов да изложи свои рисунки и скулптури в лондонската галерия “Галиарди”, става ясно от отговор на министъра на културата Боил Банов на парламентарно питане на Стоян Мирчев от БСП, пише в. Сега.Причината за разхода е, че изложбата е била част от официалната програма на българското европредседателство.

Според Банов инициативата за изложбата била на “Галиарди”, а съорганизатор е Българският културен институт в Лондон.

“Високото ниво на събитието допринася за популяризиране и повишаване на имиджа на българската култура във Великобритания, поради което изложбата е включена в официалната програма на европредседателството”, посочва министърът.

По негови думи лондонската галерия се е задължила да организира и да бъде домакин на откриването на изложбата на 10 юли, да предостави безвъзмездно своите зали за целия и период до 21 юли, както и кураторските услуги за подготовката на събитието, включително изготвяне на “мейлинг лист, включващ известни представители на арт средите и представители на елита на английското общество”.

Българският културен институт е поел останалите разходи по рекламата на изложбата – отпечатване на покани, дизайн на каталог за публикуване от Международната конфедерация на арт критиците, принтиране на пет каталога с твърди корици за откриването на изложбата.

Институтът е платил и за коктейла при откриването.

Посолството ни в Лондон също е подкрепило изложбата, признава външният министър Екатерина Захариева.

То е оказало “съдействие за популяризиране и привличане на голям брой гости и участници при официалното откриване”.

Захариева посочва още, че “пропагандирането на постиженията на българските творци” е сред функциите.

Етикети:
Категория Лондон | 2018/08/07 последна редакция в 1:57 PM
Източник : Офнюз | Снимка : Google
58 Прегледа
Коментари Добави КоментарПодобни публикации

Редакционният екип на Лондон ДНЕС би искал да предостави на всички свои читатели от Лондон и целия свят възможността да участват активно в развитието на сайта! Ако си видял нещо интересно, забавно, скандално - просто нещо, което си заслужава да видят повече хора. Снимай го и го сподели в Лондон ДНЕС заедно с кратък текст.

Можете да се абонирате за страниците ни във Facebook , Google, или да използвате нашия RSS фийд канал, за да четете винаги най-важните новини за Лондон, Великобритания и света.


Имате информация, която искате да достигне до нашите читатели?

Изпрати статия

Спонсорирани връзки