Начало Свят Държавата ще даде над 7 млн. лева за домакинства в спорта през 2018 г.

Държавата ще даде над 7 млн. лева за домакинства в спорта през 2018 г.Категория Свят | 2018/03/28 at 3:10 PM | 90
Коментари ->> Добави Коментар

Държавата ще отпусне над 7 млн. лева през 2018 г. за домакинствата на международни състезания в няколко спорта, показва справка, предоставена от Министерството на младежта и спорта (ММС) на “Дневник”.Общата сума, която идва по програмата на министерството, е 4.7 млн. лева. Това е с над 200 хил. лева повече от миналата година.

В друга графа са средствата, насочени за световното първенство по волейбол и за стартовете по мотокрос, тъй като те бяха отпуснати след решения на Министерския съвет.

Само за стартовете в мотокроса държавата ще даде на Българската федерация по мотоциклетизъм 1 662 455 лева, което праща федерацията на първо място по пари за домакинства за 2018 г.

Наскоро министърът на спорта Красен Кралев каза, че очаква “брилянтна организация” на стартовете в мотокроса.

Тази година България приема състезания от най-висок ранг в няколко спорта.

В това число влизат световните първенства по волейбол за мъже, по художествена гимнастика и по гребане.

Най-много пари от министерството на спорта за организиране на състезания получава федерацията по художествена гимнастика. Тя е и единствената, одобрена от ММС с две различни събития. За световното първенство в София през септември са отпуснати 1.260 млн. лева, след като миналата година за подготовката на турнира авансово бяха преведени 195 хил. лева.

Категория Свят | 2018/03/28 at 3:10 PM
91 | Коментари ->> Добави Коментар
Източник : You Tube | Снимка : Google
Абонамент за Бюлетина на Лондон ДНЕС

Ако сте харесали тази статия, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook , Twitter и Google, или да използвате нашия RSS фийд канал, за да четете винаги най-важните новини за Лондон, Великобритания и света.

Коментирай с Фейсбук

Най-четено в Лондон ДНЕС

Реклама