Джеф Безос: Ето как организирам времето си

      Публикувано на Sunday, 5 April , 2020      1596 Прегледа     
Джеф Безос: Ето как организирам времето си

  • Любопитно

Най-богатият човек в света очевидно има доста работа между онлайн гиганта Amazon и космическата компания Blue Origin.

Притежаващият състояние от близо 135 млрд. долара, по данни на Forbes, предприемач, разчита на собствена система за организиране на времето, пише CNBC.
Безос говори как организира времето си в Yale Club в Ню Йорк през февруари тази година.

Милиардерът има големи цели. Той иска иска Amazon да бъде „най-фокусираната върху клиентите компания на Земята”, според неговото годишно обръщение от 2018 година. Целта на Blue Origin е да се създаде път на човечеството към Слънчевата система.

По думите му, визията е изключително важна, но трябва да се започне от някъде.

Според него, визията не заслужава ежедневна отдаденост.

„Нуждаете се от визия, след това, тя е като мерило: Нещо към, което винаги можете да се връщате, ако се почувствате объркан. Но най-вече, вашето време трябва да се отделя за неща, които се случват днес, тази година, може би през следващите 2 или 3 години”, казва Безос.

Въпреки, че има няколко цели за след 5 до 7 години в бъдещето, които циркулират в ума на Безос, той подготвя дневния си график нa база това, което може да се случи в идните 2 до 3 години.

Топ директорите в Amazon също организират времето си по сходен начин.

Безос предпочита да се вглежда в краткосрочното бъдеще. Kогато компанията му отчете добро тримесечие, той мисли за представянето преди 2 или 3 години, което е довело до настоящите добри резултати.

Поради това директорите в компанията му, работейки сега, осигуряват доброто представяне през 2021 и 2022 година.

„Винаги бих насърчил хората да се държат силно за визията си и да бъдат упорити спрямо нея. Не позволявайте на никого да ви отклони от визията ви”, каза Безос.

„Но вложете огромното мнозинство от вашата енергия и внимание на неща, които са в период от 2 до 3 години.”, добавя милиардерът.


Етикети:
Категория Любопитно, Полезно | 2020/04/05 последна редакция в 12:00 PM
Източник : www.profit.bg | Снимка : Лондон Днес
1597 Прегледа
Коментари Добави КоментарБГ Медия - Медия за Българите в Лондон

Подобни публикации


Живот и Работа в Лондон - Често задавани Въпроси

Актуална и полезна информация за Българите във Великобритания. Новини за Българите в Лондон. Списък с най-често задаваните въпроси за намиране на работа във Великобритания. Полезна информация при подготовка на документи за работа и престой във Великобритания.


Редакционният екип на Лондон ДНЕС би искал да предостави на всички свои читатели от Лондон и целия свят възможността да участват активно в развитието на сайта! Ако си видял нещо интересно, забавно, скандално - просто нещо, което си заслужава да видят повече хора. Снимай го и го сподели в Лондон ДНЕС заедно с кратък текст.

Можете да се абонирате за страниците ни във Facebook , Google, или да използвате нашия RSS фийд канал, за да четете винаги най-важните новини за Лондон, Великобритания и света.


Имате информация, която искате да достигне до нашите читатели?

Изпрати статия

Спонсорирани връзки