Начало Лайф, Лондон Джейми Оливър затваря ресторанти в Лондон заради финансови проблеми

Джейми Оливър затваря ресторанти в Лондон заради финансови проблеми

Джейми Оливър


Категория Лайф, Лондон | 2018/03/25 at 8:00 PM | 139
Коментари ->> Добави Коментар

Два от водещите ресторанти на популярния готвач Джейми Оливър в Лондон влязоха в процедура по несъстоятелност, съобщава Би Би Си.

Неговият барбекю-ресторант на Пикадили стрийт ще затвори само една година след повторното му отваряне, а другият, близо до катедралата „Св. Павел“, е спасен, след като е откупен за неразкрита сума чрез новосъздадено дъщерно дружество на фирмата на готвача.Barbecoa St Paul’s е купен обратно по силата на така наречената договореност за предварително пакетиране, която позволява закупуването на най-добрите активи на даден бизнес, преди да бъде обявен в несъстоятелност.

В същото време съдебни документи разкриха, че Оливър е имал дългове от 71,5 млн. паунда, които включват:

– 2,2 млн. за заплати на персонала
– 30,2 млн. от ипотеки и заеми
– 41,3 млн. дължими на хазяи, доставчици и други кредитори

47 млн. паунда от дълговете са били покрити чрез заеми от други компании.

През януари 2017 г. веригата заведения на Оливър затвори първите шест италиански ресторанта. По това време компанията заяви, че затварянето се дължи на несигурността, причинена от Brexit и на „проблемния“ пазар.

Миналия месец Джейми Оливър обяви, че закрива и 12 от 37-те италиански ресторанта, основната част на бизнеса му, като част от спасителен план с кредитори, който ще му позволи да продължи търговията си. Затварянето на ресторантите ще остави най-малко 200 души без работа.

Други британски вериги ресторанти също се борят с фалита през последните месеци. През януари веригата „Байрон“ съобщи, че също е влязла в доброволна договореност на компанията, което би означавало, че скоро ще бъдат затворени почти 20 ресторанта, добавя Би Би Си.Етикети: # # #

Категория Лайф, Лондон | 2018/03/25 at 8:00 PM
140 | Коментари ->> Добави Коментар
Източник : Офнюз | Снимка : Google
Абонамент за Бюлетина на Лондон ДНЕС

Ако сте харесали тази статия, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook , Twitter и Google, или да използвате нашия RSS фийд канал, за да четете винаги най-важните новини за Лондон, Великобритания и света.

Коментирай с Фейсбук

Реклама