“Джи Пи груп” се оправда за надигането на плочките с проектанта

      Публикувано на Tuesday, 11 June , 2019      230 Прегледа     
“Джи Пи груп” се оправда за надигането на плочките с проектанта

  • България

Според фирмата “Джи Пи Груп” – изпълнител на ремонта на софийската улица “Граф Игнатиев” надигането на плочки, установено в събота, е недостатък на проекта, а не на изпълнението.Пред Би Ти Ви проектовият мениджър в “Джи Пи Груп” Георги Гигов каза:

“Обектът е приет на 18 декември, така че твърдението, че 10 дни след приключването на ремонта са се появили дефекти не е вярно. Като изпълнител сме част от един процес, който включва проектиране и избор на материал. В качеството си на изпълнител сме длъжни да изпълнил зададения ни проект и го направихме”.

През уикенда граждани забелязаха, че по трамвайното трасе са се надигнали плочи, дефектът беше бързо отстранен,

а обяснението на експертите за причината беше в “температурно разширение на напречните отводнители, които са монтирани директно до релсите”.

Пред БНТ днес кметът Йорданка Фандъкова каза, че не приема никакви оправдания и обяснения. Фандъкова е възложила на главния архитект да провери този казус и да се изясни отговорността на всеки в процеса на възлагането, проектирането и приемането.

“Не мога да допусна всички тези инженери да не са допускали, че през лятото в София ще е топло”, възмути се тя. Кметът припомни, че досега е санкционирала изпълнителя с 440 хил. лв. като окончателният размер на глобата може да достигне 1 млн. лв.

Етикети:
Категория България | 2019/06/11 последна редакция в 4:30 PM
Източник : Дневник | Снимка : Google
231 Прегледа
Коментари Добави КоментарПодобни публикации

Редакционният екип на Лондон ДНЕС би искал да предостави на всички свои читатели от Лондон и целия свят възможността да участват активно в развитието на сайта! Ако си видял нещо интересно, забавно, скандално - просто нещо, което си заслужава да видят повече хора. Снимай го и го сподели в Лондон ДНЕС заедно с кратък текст.

Можете да се абонирате за страниците ни във Facebook , Google, или да използвате нашия RSS фийд канал, за да четете винаги най-важните новини за Лондон, Великобритания и света.


Имате информация, която искате да достигне до нашите читатели?

Изпрати статия

Спонсорирани връзки