Джонсън към парламента: Или ме свалете, или ме оставете да довърша Брекзит

      Публикувано на Wednesday, 25 September , 2019      1686 Прегледа     
Джонсън към парламента: Или ме свалете, или ме оставете да довърша Брекзит

  • Лондон

Британският премиер Борис Джонсън предизвика опозицията с думите,
че парламентът, събрал се отново на заседание днес, или трябва да го свали, или да го остави да изпълни обещанията си.

“Парламентът или трябва да се отдръпне и да остави това правителство да довърши Брекзит, или да внесе вот на недоверие и най-накрая да се изправи пред избирателите,” каза Джонсън малко повече от месец преди насроченото напускане на Европейския съюз.

След връщането си от Общото събрание на ООН в Ню Йорк – часове след като Върховният съд обяви за незаконно решението за спиране на работата на парламента – Джонсън увери, че преговорите с ЕС за промяна на вече договореното споразумение са трудни, но продължават и има напредък.

“Готови ще сме, независимо има ли сделка или не,” каза Джонсън в обръщението си към парламента, излъчвано по iTV.

Той заяви, че не е трябвало съдът да се произнася за решението му за парламента, което върна депутатите на работа още днес.

Речта на Джонсън, който разменяше и реплики с лидера на опозицията Джеръми Корбин, бе трудна за слушане, тъй като депутатите отправяха постоянни възгласи в реакция на двамата въпреки призивите на председателя на Камарата на общините Джон Бъркоу за мълчание.

Думите на премиера са провокация към Джеръми Корбин – опозицията иска първо да бъде договорено удължаване на срока за Брекзит, за да бъдат насрочени избори.

Част от торите обвиняват лейбъристите, че се крият за тези думи като оправдание, за да не се изправят пред волята на народа.

Великобритания би трябвало да излезе от ЕС на 31 октомври и Джонсън уверява, че това ще се случи. Решението на съда за парламента обаче отваря няколко сценария.


Етикети:
Категория Лондон | 2019/09/25 последна редакция в 10:34 PM
Източник : Дневник | Снимка : Google
1687 Прегледа
Коментари Добави КоментарБГ Медия - Медия за Българите в Лондон

Подобни публикации


Живот и Работа в Лондон - Често задавани Въпроси

Актуална и полезна информация за Българите във Великобритания. Новини за Българите в Лондон. Списък с най-често задаваните въпроси за намиране на работа във Великобритания. Полезна информация при подготовка на документи за работа и престой във Великобритания.


Редакционният екип на Лондон ДНЕС би искал да предостави на всички свои читатели от Лондон и целия свят възможността да участват активно в развитието на сайта! Ако си видял нещо интересно, забавно, скандално - просто нещо, което си заслужава да видят повече хора. Снимай го и го сподели в Лондон ДНЕС заедно с кратък текст.

Можете да се абонирате за страниците ни във Facebook , Google, или да използвате нашия RSS фийд канал, за да четете винаги най-важните новини за Лондон, Великобритания и света.


Имате информация, която искате да достигне до нашите читатели?

Изпрати статия

Спонсорирани връзки