Джонсън налага по-строг граничен контрол заради коронавируса

      Публикувано на Wednesday, 27 January , 2021      1428 Прегледа     
Джонсън налага по-строг граничен контрол заради коронавируса

  • Коронавирус

Британският премиер Борис Джонсън заяви в сряда, че министърът на вътрешните работи Прити Пател ще представи новите, по-строги правила на правителството за контрол на границата за “онези страни от червения списък, където сме особено загрижени за новите варианти на COVID-19″.
Имаме един от най-строгите режими в света. Молим хората да се тестват 72 часа преди да летят. Те трябва да изготвят формуляр за локация. В противен случай те могат да бъдат свалени от самолет. Вече трябва да се поставят под карантина за 10 дни”, коментира Джонсън пред Камарата на общините.

По-рано през деня министърът на здравеопазването и социалните грижи Джонатан Ашуърт призова за по-строг граничен контрол, за да се ограничи по-нататъшното разпространение на коронавируса.

БиБиСи съобщава, че блокадата в Англия трябва да приключи на 31 март. Преди това Джонсън заяви, че тази дата трябва да позволи “контролирано” облекчаване на ограниченията на местни нива.

При сегашното заключване хората в Англия трябва да си стоят вкъщи и да излизат само по ограничени причини, като пазаруване на храни и упражнения. Подобни мерки се прилагат в голяма част от Шотландия, Уелс и Северна Ирландия.

Според системата се прилагат различни правила за различните части на страната, в зависимост от фактори като натиск върху NHS, брой случаи и проценти, при които броят заразените спада.

Не се очаква учениците в Англия да се върнат в училище преди края на февруари. Джонсън заяви, че училищата ще бъдат отворени “възможно най-скоро”, но не гарантира, че това ще се случи преди Великден.

Първият министър Никола Стърджън заяви, че ограниченията в Шотландия ще продължат най-рано до средата на февруари.

В Уелс заключването ще бъде преразгледано в края на януари, но преди това правителството заяви, че не вижда “много възможност за промяна”. Заключването на Северна Ирландия бе удължено до 5 март.

Джонсън коментира, че при влизане от рискова страна, всички пристигащи, на които не може да бъде отказано влизане, ще трябва да се изолират с държавно осигурено настаняване, като хотели, за 10 дни “без изключение“.

Тези пристигащи ще бъдат посрещнати на летището и “транспортирани директно за карантина“, като Министерството на здравеопазването и социалните грижи работи за създаването на тези съоръжения “възможно най-бързо“, добави той.


Етикети:
Категория Коронавирус, Лондон | 2021/01/27 последна редакция в 9:34 PM
Източник : Нюз | Снимка : Google
1429 Прегледа
Коментари Добави КоментарБГ Медия - Медия за Българите в Лондон

Подобни публикации


Живот и Работа в Лондон - Често задавани Въпроси

Актуална и полезна информация за Българите във Великобритания. Новини за Българите в Лондон. Списък с най-често задаваните въпроси за намиране на работа във Великобритания. Полезна информация при подготовка на документи за работа и престой във Великобритания.


Редакционният екип на Лондон ДНЕС би искал да предостави на всички свои читатели от Лондон и целия свят възможността да участват активно в развитието на сайта! Ако си видял нещо интересно, забавно, скандално - просто нещо, което си заслужава да видят повече хора. Снимай го и го сподели в Лондон ДНЕС заедно с кратък текст.

Можете да се абонирате за страниците ни във Facebook , Google, или да използвате нашия RSS фийд канал, за да четете винаги най-важните новини за Лондон, Великобритания и света.


Имате информация, която искате да достигне до нашите читатели?

Изпрати статия

Спонсорирани връзки