Джонсън не убеди депутатите да се свикат предсрочни избори

      Публикувано на Monday, 28 October , 2019      1190 Прегледа     
Джонсън не убеди депутатите да се свикат предсрочни избори

  • Брекзит

Британските депутати отхвърлиха предложението на премиера Борис Джонсън за предсрочни избори на 12 декември.

Джонсън не успя да си осигури необходимите му 2/3 от гласовете на народните представители, за да мине предложението му.
299 депутати гласуваха „За“, 70 „против“, а депутатите от основната опозиционна Лейбъристка партия гласуваха с “Въздържал се”, пише Independent.

Веднага след гласуването премиерът заяви, че парламентът е станал „нефункционален“.

Сега се очаква Джонсън да внесе промени в изборното законодателство на Великобритания, които да позволят избори през декември.

Очаква се депутатите да започнат обсъжданията по въпросните изменения още утре, ако Джонсън ги внесе.

След промените за свикването на предсрочни парламентарни избори ще е необходимо обикновено парламентарно мнозинство, а не квалифицирано (обикновено 2/3 от гласуващите).

„Премиерът загуби още един вот в парламента. Този последен опит да наложи лошия си законопроект за Brexit чрез парламента се провали, защото този парламент просто не му вярва”, заяви веднага след гласуването лидерът на британската партия „Либерални демократи“ Джо Суинсън. “Либералдемократите са най-силната партия и ще продължат да водят кампания за спиране на Brexit, както през последните три години”, добави той.


Етикети:
Категория Брекзит | 2019/10/28 последна редакция в 11:50 PM
Източник : Економик | Снимка : Google
1191 Прегледа
Коментари Добави КоментарБГ Медия - Медия за Българите в Лондон

Подобни публикации


Живот и Работа в Лондон - Често задавани Въпроси

Актуална и полезна информация за Българите във Великобритания. Новини за Българите в Лондон. Списък с най-често задаваните въпроси за намиране на работа във Великобритания. Полезна информация при подготовка на документи за работа и престой във Великобритания.


Редакционният екип на Лондон ДНЕС би искал да предостави на всички свои читатели от Лондон и целия свят възможността да участват активно в развитието на сайта! Ако си видял нещо интересно, забавно, скандално - просто нещо, което си заслужава да видят повече хора. Снимай го и го сподели в Лондон ДНЕС заедно с кратък текст.

Можете да се абонирате за страниците ни във Facebook , Google, или да използвате нашия RSS фийд канал, за да четете винаги най-важните новини за Лондон, Великобритания и света.


Имате информация, която искате да достигне до нашите читатели?

Изпрати статия

Спонсорирани връзки