Джонсън започва сериозните промени в правителството

      Публикувано на Thursday, 13 February , 2020      2041 Прегледа     
Джонсън започва сериозните промени в правителството


Днес се очаква британският премиер Борис Джонсън да извърши първите сериозни промени в кабинета си, откакто Консервативната партия дойде на власт след общите избори през декември.
Не е ясно дали промените ще бъдат „революционни“, но са малко министрите, които могат да бъдат сигурни, че ще оцелеят.

За недосегаеми са смятани единствено министърът на финансите Саджид Джавид, външният министър Доминик Рааб и министърът на вътрешните работи Прити Пател.

Правителствен източник, пожелал анонимност, е заявил пред кореспондент на Би Би Си, че цари голяма параноя, въпреки привидното спокойствие, което демонстрират министрите.

Правният съветник на правителството Джефри Кокс заяви, че няма да се оплаче, ако бъде отстранен, както се очаква.

Министърът на отбраната Бен Уолъс каза, че промените в кабинета винаги са „брутални“, но се надява да остане на поста си.

Очакванията са, че сред първите жертви ще бъдат Андреа Ледсъм  – министър на бизнеса, енергетиката и индустриалната стратегия,  и Тереза Вилиърс – министър на околната среда, но пък с тяхното уволнение премиерът рискува да наруши баланса на половете в кабинета.

В същото време се очаква някои от много лоялните на Борис Джонсън заместник-министри да получат министерски постове.

Погледите са насочени също към Майкъл Гоув, който вероятно ще бъде назначен за министър, отговарящ за търговските преговори с ЕС.


Етикети:
Категория Лондон | 2020/02/13 последна редакция в 7:34 AM
Източник : БНР | Снимка : Google
2042 Прегледа
Коментари Добави КоментарБГ Медия - Медия за Българите в Лондон

Подобни публикации


Живот и Работа в Лондон - Често задавани Въпроси

Актуална и полезна информация за Българите във Великобритания. Новини за Българите в Лондон. Списък с най-често задаваните въпроси за намиране на работа във Великобритания. Полезна информация при подготовка на документи за работа и престой във Великобритания.


Редакционният екип на Лондон ДНЕС би искал да предостави на всички свои читатели от Лондон и целия свят възможността да участват активно в развитието на сайта! Ако си видял нещо интересно, забавно, скандално - просто нещо, което си заслужава да видят повече хора. Снимай го и го сподели в Лондон ДНЕС заедно с кратък текст.

Можете да се абонирате за страниците ни във Facebook , Google, или да използвате нашия RSS фийд канал, за да четете винаги най-важните новини за Лондон, Великобритания и света.


Имате информация, която искате да достигне до нашите читатели?

Изпрати статия

Спонсорирани връзки