Начало Лондон ЕК: Договореността с Великобритания не е правно обвързваща

ЕК: Договореността с Великобритания не е правно обвързващаКатегория Лондон | 2017/12/13 at 10:00 AM | 30
Коментари ->> Добави Коментар

Европейската комисия потвърди днес, че постигнатата миналата седмица договореност с британското правителство не е правно обвързваща.

Въпреки това комисията изрази надеждата договореното да се спази.ЕК препоръча на Европейския съвет да реши, че има достатъчен напредък в досегашните преговори по оттеглянето на Великобритания от ЕС.

Това решение бе прието от еврокомисарите и оценява доклада на двамата преговарящи, поясни говорител на комисията.

Докладът не е правно обвързващ, той не е самото споразумение с Лондон. Според нас постигнахме договореност между джентълмени. Според нашето разбиране тази договореност е изцяло подкрепена от британското правителство. Затова бе срещата в петък между председателя на ЕК Жан-Клод Юнкер и британския премиер Тереза Мей, те си стиснаха ръцете, поясни говорителят.

Коментарът на ЕК бе предизвикан от думи на британския главен преговарящ Дейвид Дейвис, който вчера определи договорките от миналата седмица само като “заявяване на намерение”. Дейвис добави, че Лондон ще плати задълженията си към бюджета на ЕС само ако бъде сключено цялостно споразумение за оттегляне.Етикети: #
Категория Лондон | 2017/12/13 at 10:00 AM
31 | Коментари ->> Добави Коментар
Източник : | Снимка :
Абонамент за Бюлетина на Лондон ДНЕС

Ако сте харесали тази статия, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook , Twitter и Google, или да използвате нашия RSS фийд канал, за да четете винаги най-важните новини за Лондон, Великобритания и света.

Коментирай с Фейсбук

Реклама